Рецепт класичного супу харчо з пікантною аджикою не залишить байдужими любителів цієї грузинської кухні. Блюдо виходить ароматним, а смак просто не можливо висловити словами. Ви з легкістю зможете приготувати його вдома!
Рецепт цього супу став популярним вже давно за межами Грузії, і кожен має своє уявлення про його приготуванні. Ми вибираємо тільки найкраще! А вам може сподобатися і цей рецепт.
Інгредієнти
- Рис ½ склянку
- Баранина 1 кг
- Масло рослинне 20 мл
- Борошно кукурудзяне 1 ст. л.
- Часник 2-4 зубчик
- Петрушка 1 пучок
- Кінза 1 пучок
- Петрушка (корінь) 1 шт
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Хмелі-сунелі 1 ст. л.
- Кориця щіпка
- Базилік свіжий 1 пучок
- Шафран 1 щіпка
- Перець чорний мелений за смаком
- Коріандр 1 ст. л.
- Аджика за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 766 ккал
- Білки: 18.2 г
- Жири: 37.4 г
- Вуглеводи: 96.6 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Спочатку потрібно приготувати м’ясний бульйон. Для цього баранину поміщаємо в каструлю з холодною водою і ставимо на вогонь.
-
Потім дрібно нарізаємо цибулю і обсмажуємо її на рослинній олії.
-
Тепер наріжемо корінь петрушки.
-
Коли цибуля підрум’яниться, додаємо в нього кукурудзяне борошно.
-
Коли м’ясо буде готове, виймаємо його з бульйону, а в каструлю засипаємо рис.
-
Рис проварился 10 хвилин, і тепер відправляємо в каструлю цибулю, корінь петрушки, коріандр, лавровий лист і чорний перець. Потім повертаємо м’ясо.
-
Після цього дрібно порубаємо зелень петрушки і кінзу.
-
Рис проварился ще 10 хвилин. і настав час додати аджику і прянощі, а також червоний перець і петрушку, солимо.
-
Варимо рис ще 5 хвилин, а поки часник наріжемо і відправимо його в ступку і розітремо, а потім в каструлю, зверху додаємо кінзу і базилік. Харчо готовий!
Порада: м’ясо повинно бути дуже якісним і свіжим, краще всього підійде ділянка на кістки. За бажанням ви можете процідити бульйон, а лише потім додати рис і інші інгредієнти. Рис краще додавати круглий, а варто уникати пропареного.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!