Рецепт рисового супу покроково з фото

Простий рецепт рисового супу, покроковий опис з фото. Поради щодо приготування смачного супу. Правила варіння рисового супу.

Тут ви знайдете покроковий рецепт супу з рисом. Його приготує навіть початківець кулінар, так як його рецепт дуже простий. Супи з крупами особливо поживні і поживні, оскільки містять і білки, у вигляді м’яса, риби або грибів, і вуглеводи — крупи.

найвідоміший рисовий суп — це грузинське перше блюдо «Харчо». Його рецепт ви можете знайти тут.

А в нашому рецепті інгредієнти максимально прості. Готувати його швидко, а їсти смачно.

Інгредієнти

  • Бульйон курячий 3 л
  • Рис 1 стакан
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 171 ккал
  • Білки: 5 г
  • Жири: 2.1 г
  • Вуглеводи: 31.7 г

Кроки

60 хв.

  • Я зварила рисовий суп на курячому бульйоні. Можна зробити і на м’ясному. Курку варила, не закриваючи каструлю кришкою, на середньому вогні, періодично знімала піну. Також в бульйон поклала цибулину цілком, лавровий лист і перець горошком. Коли бульйон був готовий все добавки я виловила і поцілував.

  • Каструлю з трьома літрами бульйону (якщо у вас бульйону менше, то можна або зменшити кількість інгредієнтів, або розбавити бульйон кип’яченою водою) поставити на вогонь. Коли він закипить, додати рис. Рис потрібно ретельно промити, приблизно в 5ти водах, щоб вода після нього стала прозорою. Варимо 10 хвилин.

  • Тим часом наріжемо картоплю середніми кубиками.

  • Закладаємо картоплю в бульйон. Варимо ще 10 хвилин.

  • Цибулю дрібно нарізаємо. Морква терм на тертці. Відправляємо обсмажуватися на рослинному маслі в сковорідку.

  • Відправляємо зажарку в суп і варимо ще 10 хвилин.

  • М’ясо з курки, з якого варився бульйон, я нарізала дрібними шматочками і додала в суп до кінця варіння. Тепер можна додати спеції.

  • Коли суп готовий, відставляємо його з гарячої плити і накриваємо кришкою. Він повинен настоятися 10 хвилин. При подачі суп прикрашаємо зеленню.

Порада: якщо ви пересолили суп, не поспішайте його викидати! Спробуйте розбавити його окропом або додати жменю рису (якщо рецептура дозволяє).

Приємного апетиту!

Сподіваюся вам стане в нагоді мій рецепт!