Тут ви знайдете покроковий рецепт супу з рисом. Його приготує навіть початківець кулінар, так як його рецепт дуже простий. Супи з крупами особливо поживні і поживні, оскільки містять і білки, у вигляді м’яса, риби або грибів, і вуглеводи — крупи.
найвідоміший рисовий суп — це грузинське перше блюдо «Харчо». Його рецепт ви можете знайти тут.
А в нашому рецепті інгредієнти максимально прості. Готувати його швидко, а їсти смачно.
Інгредієнти
- Бульйон курячий 3 л
- Рис 1 стакан
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 171 ккал
- Білки: 5 г
- Жири: 2.1 г
- Вуглеводи: 31.7 г
Кроки
60 хв.
-
Я зварила рисовий суп на курячому бульйоні. Можна зробити і на м’ясному. Курку варила, не закриваючи каструлю кришкою, на середньому вогні, періодично знімала піну. Також в бульйон поклала цибулину цілком, лавровий лист і перець горошком. Коли бульйон був готовий все добавки я виловила і поцілував.
-
Каструлю з трьома літрами бульйону (якщо у вас бульйону менше, то можна або зменшити кількість інгредієнтів, або розбавити бульйон кип’яченою водою) поставити на вогонь. Коли він закипить, додати рис. Рис потрібно ретельно промити, приблизно в 5ти водах, щоб вода після нього стала прозорою. Варимо 10 хвилин.
-
Тим часом наріжемо картоплю середніми кубиками.
-
Закладаємо картоплю в бульйон. Варимо ще 10 хвилин.
-
Цибулю дрібно нарізаємо. Морква терм на тертці. Відправляємо обсмажуватися на рослинному маслі в сковорідку.
-
Відправляємо зажарку в суп і варимо ще 10 хвилин.
-
М’ясо з курки, з якого варився бульйон, я нарізала дрібними шматочками і додала в суп до кінця варіння. Тепер можна додати спеції.
-
Коли суп готовий, відставляємо його з гарячої плити і накриваємо кришкою. Він повинен настоятися 10 хвилин. При подачі суп прикрашаємо зеленню.
Порада: якщо ви пересолили суп, не поспішайте його викидати! Спробуйте розбавити його окропом або додати жменю рису (якщо рецептура дозволяє).
Приємного апетиту!
Сподіваюся вам стане в нагоді мій рецепт!