Це рисовий суп можна давати навіть маленьким дітям, адже він дуже легкий, без м’яса! Його можна включити в вегетаріанське і пісне меню, а ще це низькокалорійне блюдо можна їсти при схудненні. Приготуйте разом з нами поділитеся своєю думкою про даному рецепті, буде цікаво дізнатися.
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Рис 2-3 ст. л.
- Масло рослинне 2-3 ст. л.
- Зелень за смаком
- Картопля 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- На 100 грам
- Калорії: 314 ккал
- Білки: 3.3 г
- Жири: 21.6 г
- Вуглеводи: 26.4 г
Кроки
30 хв.
-
Дуже зручно підготувати всі овочі заздалегідь, щоб потім вчасно відправляти їх у суп. Картоплю порізати брусочками, моркву — соломкою. Цибулину можна подрібнити в блендері або дрібно порізати ножем. Солодкий перчик нарізаємо кубиком, а зелень рубаємо.
-
У киплячу воду засипаємо картоплю.
-
На оливковій олії обсмажуємо спочатку цибулю до золотистого кольору, потім до нього додаємо моркву. Тушкуємо все разом на середньому вогні при частому помішуванні 3-4 хвилини.
-
Відразу після того, як приготується зажарка, відправляємо її до картоплі. Закладаємо промитий рис. Готуємо суп 15-20 хвилин до м’якості інгредієнтів.
-
Болгарський перець і зелень закладаємо на 2 хвилини до вимикання, щоб вони не втратили свій смак і аромат.
-
Суп з рисом без м’яса готовий. Подавати суп можна з зеленню і грінками.
Для рисових супів, в тому числі і знаменитий «Харчо», вибирайте круглозерний шліфований рис. Він краще за всіх інших видів розварюється в супі і робить бульйон гущі.
Готуйте з душею і життя буде смачною!
Приєднуйтесь до нас в Instagram і дізнайтеся безліч цікавих рецептів і корисних лайфхаков!
на Все добре, до нових зустрічей!