Хочете урізноманітнити свої звичні смакові пристрасті? Тоді обов’язково приготуйте кисло-гострий суп за рецептом з Китаю. Вам неодмінно сподобається, адже такі відчуття ніколи не підуть з пам’яті! Просто, швидко і смачно!
Досвідчені шеф-кухарі стверджують, що від способу нарізки інгредієнтів залежить смак страви. Тому бажано слідувати вказівкам рецепта. Цей суп низькокалорійний і підходить для спалювання жиру або дієти, але враховуйте його пекучий характер, як і в цьому рецепті!
Інгредієнти
- Вода 1 л
- Масло рослинне 1 ч. л.
- Часник 1 зубчик
- Капуста білоголова 250 г
- Морква 120 г
- Перець болгарський 120 г
- Цибуля зелена 1 пучок
- Соус соєвий 2 ст. л.
- Соус чилі 1 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний 2 ст. л.
- Цукор-пісок за смаком
- Оцет столовий 9% 4 ч. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 323 ккал
- Білки: 2.7 г
- Жири: 14.7 г
- Вуглеводи: 45.7 г
Кроки
20 хв.
-
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Часник рубаємо ножем.
-
В каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове і оливкове масло.
-
Потім відправляємо обсмажуватися в олії цибулю і часник.
-
Імбир очищаємо від шкірки і натираємо його на дрібній тертці. Свіжий імбир можна замінити дрібкою сухого меленого. Додаємо його в каструлю.
-
Капусту ділимо на маленькі суцвіття. Це необхідно для того, щоб суп швидше зварився.
-
Закладаємо капусту в каструлю і заливаємо гарячим курячим бульйоном. Бульйону наливають стільки, щоб він ледве покривав цвітну капусту. Варимо при слабкому кипінні 15 хвилин або до м’якості суцвіть.
-
Тим часом підготуємо насіння. Висипаємо їх на суху розігріту сковороду і додаємо ложку-дві соєвого соусу. Обсмажуємо 1-2 хвилини і знімаємо з вогню.
-
Коли суп звариться, зливаємо з неї половину або 3/4 бульйону, щоб він не вийшов дуже рідким при подрібненні.
-
Доливаємо в каструлю з супом молоко і вершки. Додаємо сіль і спеції за бажанням.
-
Збиваємо блендером до консистенції пюре.
-
Розливаємо суп-пюре в тарілки, прикрашаємо зеленню і насінням. Можна насолоджуватися!
Порада: китайці люблять хрустку капусту в супі, але якщо ні, то додавайте цей інгредієнт під час обжарювання, тоді в кінці приготування вона стане м’якою.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте смачно!
Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!
Висловлюйте ідеї для перших страв у коментарях!