Легкі кукурудзяні оладки — солодкі і ніжні, і це відмінний спосіб використовувати свіжу солодку кукурудзу, особливо після того, як гострі відчуття від їжі кукурудзи в качанах пройшли, і ви шукаєте щось нове. Подавайте оладки без добавок або з пікантним соусом, щоб підкреслити їх солодкість.
Майте на увазі, що будь-які випадкові зерна кукурудзи, що потрапили в масло, можуть лопнути, розбризкуючи гаряче масло. Найкраще накрити сковороду від бризок.
Інгредієнти
- 4 качана солодкої кукурудзи (або 2 склянки свіжих кукурудзяних зерен)
- 1 яйце
- 2 столові ложки універсальної борошна
- 1/4 чайної ложки дрібної морської солі
Рецепт кукурудзяних оладок
Зберіть інгредієнти.
Покладіть один з кукурудзяних качанів верхом вниз у велику миску. Використовуйте гострий ніж (ідеально підходить ніж для очищення овочів), щоб зрізати кукурудзяні зерна з качана в миску. Повторіть те ж саме з рештою качанами кукурудзи.
Збийте виделкою яйце, поки білок і жовток не змішаються, потім змішайте зерна кукурудзи і збите яйце.
Присипте суміш борошном і сіллю і ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і охолодіть 30 хвилин.
Нагрійте масло у великій сковороді на середньому або сильному вогні до 180°C. Якщо у вас немає термометра для фритюру, капніть трохи рідкого тіста в сковороду — вона повинна відразу ж зашипеть.
Обережно викладіть рідке тісто на сковороду маленькими млинцями і злегка розгладьте тильною стороною ложки. Ви повинні вмістити на великій сковороді близько чотирьох оладок за раз. Готуйте, поки оладки не підрум’яняться з одного боку, близько 4 хвилин.
Переверніть і готуйте, поки вони не стануть коричневими з іншого боку, ще близько 4 хвилин.
Перекладіть оладки на тарілку, застелену паперовою серветкою, або на решітку для охолодження, встановлену над листом, щоб вони підсохли, і повторіть ще приготування оладок з рештою тестом. Подавайте відразу ж або зігрійте в нагрітій духовці.
Як приготувати хрусткі кукурудзяні оладки?
Щоб оладки вийшли хрусткими, необхідно виконати кілька кроків. По-перше, не перемішуйте тісто дуже сильно, а також дайте йому постояти перед смаженням, щоб воно загусло. Крім того, не переповнюйте сковороду, так як це знизить температуру масла і змусить оладки увібрати більше масла і в результаті вони можуть стати мокрими і жирними.
Поради по приготуванню кукурудзяних оладок
Відмінний спосіб відокремити зерна кукурудзи від качанів — це нарізати їх у миску, але якщо у вас є трубка або сковорода Бундта, це навіть краще. Вставте вузький кінчик качана в отвір в центрі сковороди і тримайте вертикально. Ріжте вниз, обертаючи початок або сковороду. Ядра природно впадуть на дно сковороди.
Не пропускайте час охолодження для тесту, так як це дає борошні можливість ввібрати частину яєць і рідини з кукурудзи і дозволяє тесту осісти, роблячи його густим і в результаті виходять хрусткі і мереживні оладки.
Варіанти рецептів кукурудзяних оладок
Для більш кремових текстури оладок, після того, як ви зріжете ядра з качанів, використовуйте тертці з великими отворами.
Додайте в тісто трохи спецій, наприклад, кайенского перцю, кмину або паприки. Або додайте трохи свіжої нарізаної трави, наприклад петрушки або кінзи.