Дуже простий рецепт крем-супу з індички підійде для харчування дітей та дорослих. Малюкам таке блюдо дають вже з 10 місяців. Вітамінний, легкий, нежирний. Його запросто можна назвати дієтичним і віднести до страв з меню правильного харчування.
Інгредієнти
- Рис 4 ст. л.
- Індичка (філе) – 150 г
- Морква 1 шт.
- Селера 1 стебло
- Молоко 200 мл
- На 100 грам
- Калорії: 90 ккал
- Білки: 5.3 г
- Жири: 0.9 г
- Вуглеводи: 15.6 г
Кроки
40 хв.
-
Філе індички кладемо в каструлю, заливаємо водою. У мене були заморожені тюфтельки з філе без яких-небудь добавок, їх я і використала. Доводимо до кипіння, проварюємо 5 хвилин, зливаємо першу воду. Промиваємо каструлю, заливаємо новою водою, повертаємо на плиту.
-
Рис промиваємо теплою водою. Селера ріжемо на дрібні шматочки. Моркву очищаємо, натираємо на тертці.
-
Коли вода закипить, закладаємо рис та овочі. Зменшуємо вогонь, прикриваємо. Варимо 15 хвилин.
-
Коли рис розвариться, знімаємо каструлю з плити.
-
Бульйон зливаємо в окрему ємність.
-
Збиваємо масу блендером, а потім додаємо молоко. Збиваємо знову до однорідної консистенції. Якщо пюре вийшло дуже густим, додайте трохи відвару і збийте ще раз.
-
Дієтичний суп-пюре з індички готовий. Прикрашає за бажанням і подаємо.
Порада: якщо ви готуєте для себе, то спробуйте додати в нього трохи печериць. Грибна нотка значно збагатить смак. Альтернативне перше блюдо, яке підійде для дитячого харчування дивіться тут.
Готуйте корисну їжу і будьте здорові.
Щоб не упустити жодного смачної страви, підпишіться на наші групи в соціальних мережах.
Всім чудового дня!