Грузинський курячий суп — густе перша страва на бульйоні домашньої птиці, яка відмінно відновлює сили після свят та застілля! Супчик виходить дуже легким, а тому добре засвоюється організмом. Ви будете задоволені!
Грузинська кухня це тема окремої розмови. Але без сумнівів можна сказати, що саме там готують найкращі страви! Наприклад, ми були в захваті від такого супу! Велика кількість овочів, зелені та спецій дозволяє домогтися неймовірного смаку і чудового аромату!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Курка 1 кг
- Масло вершкове 100 г
- Мука кукурудзяна 35 г
- Кінза 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 3 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 4 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець чорний горошок за смаком
- Шафран за смаком
- Оцет винний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 338 ккал
- Білки: 10.6 г
- Жири: 17.7 г
- Вуглеводи: 36 г
Кроки
60 хв.
-
Ставимо каструлю на вогонь, додаємо в неї промиту курку, заливаємо холодною водою. Додаємо очищену цибулину, моркву, перець горошком, лавровий лист і сіль. Варимо до готовності м’яса, не забуваючи знімати піну.
-
Коли курка буде готова, дістаємо м’ясо і овочі. Також заливаємо шафран бульйоном.
-
Розігріваємо на сковороді вершкове масло і додаємо дрібно нарізану цибулю. Обсмажуємо до прозорості. Потім додаємо кукурудзяне борошно. Перемішуємо, а потім вливаємо 2-3 ополоника бульйону. Отриману суміш викладаємо в каструлю і доводимо до кипіння.
-
В глибокій ємності збиваємо 4 жовтки і винний оцет, додавши трохи бульйону.
-
Далі суміш тонкою цівкою вводимо в бульйон, доводимо до кипіння. Потім додаємо нарізане м’ясо курки, шафран через сито і зелень.
-
Знову доводимо до кипіння і даємо постояти 5 хвилин. Страва готова!
Порада: якщо у вас немає кукурудзяного борошна, то можна використовувати пшеничне. Також не обов’язково відокремлювати жовтки від білків.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
Ще не підписані на наші соцмережі? Швидше поспішайте зробити це!
– Пиши у коментарях про свої відчуття після приготування страви!