Гороховий суп з шинкою

шукає рецепт гороховогпро супу з шинкою на кожен день? У нас самий легкий і смачний ❗️Відкривайте і дивіться детальну інструкцію з покроковими фото.❤️Правила приготування горохових супів, ➡️ а також всіляких бульйонів і супів-пюре. З нами ви точно не залишитеся голодними!

Гороховий суп з шинкою — дуже смачний і недорогий варіант улюбленого першого страви! Злегка обсмажені шматочки шинки надають супу пікантність. Ви здивуєтеся наскільки просто і швидко можна приготувати це блюдо без замочування гороху!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Шинка 125 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Горох сушений 1 склянку
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Батон 5 шматочок
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 231 ккал
  • Білки: 6.2 г
  • Жири: 14.2 г
  • Вуглеводи: 19.1 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Горох промити, залити одним літром води і поставити варитися на плиту. Заздалегідь я його не замочувала. Т. к. горох у всіх різний, середній час варіння до готовності становить 1 годину, у мене пішов 1 годину і 15 хвилин.

  • Поки варитися горох, приготуємо грінки для подачі супу. Для цього нам знадобиться білий батон. Краще, якщо він виявиться вчорашнім, але і з свіжого вийде цілком добре. Зрізаємо у батона скоринки і нарізаємо кубиками м’якуш. Розподіляємо на деко і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 15 хвилин. Періодично перевіряйте і перемішуйте сухарі лопаткою.

  • Заправка для горохового супу з шматочками шинки у нас класична — цибулю з морквою. Подрібнюємо овочі зручним для вас способом. Моркву я тру на тертці, а цибулю дрібно ріжу ножем. Відправляємо на сковорідку з рослинним маслом обсмажуватися до рум’яного кольору.

  • У каструлю наливаємо 1 літр чистої води і доводимо її до кипіння. Після чого опускаємо в неї нашу зажарку і, нарізану кубиками, картоплю.

  • До того часу зварився горох. Переливаємо майже пюреподібних суміш у каструлю до овочів і у нас виходить 2 літри супу. Варимо на середньому вогні до готовності картоплі, що приблизно 15 хвилин.

  • Шинку ріжемо маленькими кубиками і обсмажуємо на краплі олії до легкої скоринки. Перекладаємо в гороховий суп.

  • Прикрашаємо блюдо хрусткими домашніми грінками і подаємо. Чарівний аромат і приємний смак!

Порада: врахуйте, що на наступний день гороховий суп стає густішим, тому воду для супу відміряйте з невеликим запасом.

Хорошого апетиту і успіхів на кухні!

Ще один популярний варіант приготування горохового супу описаний тут.

Загляньте в наші паблики, там багато цікавого!