ТОП-5 варіантів заправки
Існує маса способів заправити салат на основі риби. Тунець надає салатикам насичений смак і поживність, але м’ясо його сухе. Розглянемо, чим заправити салат з тунцем, щоб блюдо вийшло соковитим і апетитним — п’ять найпоширеніших рецептів.
Класична заправка для салату з тунцем
Інгредієнти:
- гірчиця російська — столова ложка без верху;
- оливкова масло — 30 грам;
- один лимон;
- перець чорний мелений (суміш перців) і сіль — за смаком.
Приготування:
- Ріжемо лимон на дві частини і вичавлюємо з нього сік.
- Лимонну кислоту розтираємо з гірчицею і оливковою олією.
- Соус солимо і перчимо. Салат за пару хвилин перед подачею на стіл заправляємо.
Заправка «Апельсинчик»
Інгредієнти:
- чайна ложка меду (світлого);
- соєвий соус — столова ложка;
- один середній апельсин;
- один лимон;
- 60 гр оливкової олії.
Приготування:
- Видавіть сік з апельсина і лимона. Це можна зробити, не маючи соковижималки. Для цього потримайте фрукти під струменем гарячої води, покатайте їх по столу руками, гарненько подавіть. Розріжте цитруси навпіл, зробіть в шкірці проколи ножем, і руками видавіть сік з кожної половинки.
- Змішати його з іншими інгредієнтами і збити виделкою до однорідності.
- Додаємо соус готовий салат.
Вам може бути цікаво дізнатися рецепти соусів для популярного салату «Цезар». Перейти.
«Пряна»
Інгредієнти:
- розмарин — досить 1 гілочки;
- пучок петрушки;
- пара зубчиків часнику;
- дві столові ложки олії (бажано оливкова);
- один лимон;
- перець гіркий мелений;
- столова ложка соєвого соусу.
Приготування:
- З половинок вичавлюємо сік лимона.
- Очищаємо часник пропускаємо через чеснокодавку або дрібно ріжемо ножем;
- Моєму зелень (петрушку і розмарин) і подрібнюємо ножем;
- З’єднуємо лимонну кислоту, масло, соєвий соус, зелень, часник, перчимо за смаком.
- Наполягаємо соус 30 хвилин, щоб змішати смаки і заправляємо салат за кілька хвилин до їжі.
Соус «Середземноморський»
Інгредієнти:
- гілочка базиліку;
- гілочки майорану;
- гілочка орегано (зелень бажано брати свіжу, але якщо її немає, то використовуйте сухі суміші трав);
- половинка лимона;
- столова ложка світлого меду;
- столова ложка не гострої гірчиці;
Приготування:
- Видавлюємо лимонний сік;
- Зелень миємо й подрібнюємо ножем;
- Змішуємо кислоту, зелень, мед і гірчицю, все збиваємо виделкою або венчиком.
- Заправляємо салат перед подачею.
А ви знаєте, чим заправляти грецький салат? Тут рецепти 7-ми смачних соусів!
Кунжутна
Інгредієнти:
- пара столових ложок оливкової олії;
- столова ложка гірчиці російської;
- сік половини лимона;
- сіль і мелений перець за смаком;
- кунжутне насіння — столова ложка;
- цукор 10 гр.
Приготування:
- Перетерти гірчицю з лимонним соком, цукром і маслом;
- Додати кунжутне насіння, перець і сіль. Все збити.
- Заправку використовувати для салату з тунця з додаванням відварених яєць.
Популярний рецепт салату з тунцем «Овочева фантазія»
Інгредієнти:
- одна банка тунця у власному соку (консерв.);
- цибуля ріпчаста червоний-1 головка;
- свіжі огірки і помідори по парі штук;
- зелена квасоля — кілька стручків;
- пучок будь-якого зеленого салату і кілька гілочок зелені (петрушка, кріп, базилік);
- оцет винний червоний) — 30 грам;
- масло рослинне — 35 грам;
- перець мелений чорний, сіль за вашим смаком.
Приготування:
- Відварити стручки квасолі і обрізати у них кінчики.
- Овочі та зелень вимити, огірки і помідори нарізати невеликими скибочками.
- Зелень порубати, а листя порвати руками.
- Цибуля тонко нарізати півкільцями;
- Тунець злити і розламати на шматочки, вибравши кістки.
- Всі, крім зелені та цибулі, скласти в салатницю.
- Приготувати соус: змішати олію, цибулю, оцет, подрібнену зелень, сіль і перець. Дати настоятися і можна додавати до загальної маси..
В салатах з тунцем не рекомендують використовувати майонез, але якщо ви його любите, то краще всього робити заправки на основі домашнього майонезу.
Якщо для приготування соусу необхідний лимон, а у вас його немає, то сік можна замінити розчином лимонної кислоти (порошок на кінчику ножа розводиться в 50 мл теплої води до повного розчинення).
Відео-рецепт салату «Нісуаз» від Юлії Висоцької