Чим заправити салат з тунцем: 5 варіантів заправки [+рецепт]

Соус для салату з тунця – 5 ідей з покроковими рецептами і простими інгредієнтами. Рецепт рибного салату і відео-рецепт страви «Нісуаз» від Юлії Висоцької.

ТОП-5 варіантів заправки

Існує маса способів заправити салат на основі риби. Тунець надає салатикам насичений смак і поживність, але м’ясо його сухе. Розглянемо, чим заправити салат з тунцем, щоб блюдо вийшло соковитим і апетитним — п’ять найпоширеніших рецептів.

Класична заправка для салату з тунцем

Інгредієнти:

  • гірчиця російська — столова ложка без верху;
  • оливкова масло — 30 грам;
  • один лимон;
  • перець чорний мелений (суміш перців) і сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Ріжемо лимон на дві частини і вичавлюємо з нього сік.
  2. Лимонну кислоту розтираємо з гірчицею і оливковою олією.
  3. Соус солимо і перчимо. Салат за пару хвилин перед подачею на стіл заправляємо.

Заправка «Апельсинчик»

Інгредієнти:

  • чайна ложка меду (світлого);
  • соєвий соус — столова ложка;
  • один середній апельсин;
  • один лимон;
  • 60 гр оливкової олії.

Приготування:

  1. Видавіть сік з апельсина і лимона. Це можна зробити, не маючи соковижималки. Для цього потримайте фрукти під струменем гарячої води, покатайте їх по столу руками, гарненько подавіть. Розріжте цитруси навпіл, зробіть в шкірці проколи ножем, і руками видавіть сік з кожної половинки.
  2. Змішати його з іншими інгредієнтами і збити виделкою до однорідності.
  3. Додаємо соус готовий салат.

Вам може бути цікаво дізнатися рецепти соусів для популярного салату «Цезар». Перейти.

«Пряна»

Інгредієнти:

  • розмарин — досить 1 гілочки;
  • пучок петрушки;
  • пара зубчиків часнику;
  • дві столові ложки олії (бажано оливкова);
  • один лимон;
  • перець гіркий мелений;
  • столова ложка соєвого соусу.

Приготування:

  1. З половинок вичавлюємо сік лимона.
  2. Очищаємо часник пропускаємо через чеснокодавку або дрібно ріжемо ножем;
  3. Моєму зелень (петрушку і розмарин) і подрібнюємо ножем;
  4. З’єднуємо лимонну кислоту, масло, соєвий соус, зелень, часник, перчимо за смаком.
  5. Наполягаємо соус 30 хвилин, щоб змішати смаки і заправляємо салат за кілька хвилин до їжі.

Соус «Середземноморський»

Інгредієнти:

  • гілочка базиліку;
  • гілочки майорану;
  • гілочка орегано (зелень бажано брати свіжу, але якщо її немає, то використовуйте сухі суміші трав);
  • половинка лимона;
  • столова ложка світлого меду;
  • столова ложка не гострої гірчиці;

Приготування:

  1. Видавлюємо лимонний сік;
  2. Зелень миємо й подрібнюємо ножем;
  3. Змішуємо кислоту, зелень, мед і гірчицю, все збиваємо виделкою або венчиком.
  4. Заправляємо салат перед подачею.

А ви знаєте, чим заправляти грецький салат? Тут рецепти 7-ми смачних соусів!

Кунжутна

Інгредієнти:

  • пара столових ложок оливкової олії;
  • столова ложка гірчиці російської;
  • сік половини лимона;
  • сіль і мелений перець за смаком;
  • кунжутне насіння — столова ложка;
  • цукор 10 гр.

Приготування:

  1. Перетерти гірчицю з лимонним соком, цукром і маслом;
  2. Додати кунжутне насіння, перець і сіль. Все збити.
  3. Заправку використовувати для салату з тунця з додаванням відварених яєць.

Популярний рецепт салату з тунцем «Овочева фантазія»

Інгредієнти:

  • одна банка тунця у власному соку (консерв.);
  • цибуля ріпчаста червоний-1 головка;
  • свіжі огірки і помідори по парі штук;
  • зелена квасоля — кілька стручків;
  • пучок будь-якого зеленого салату і кілька гілочок зелені (петрушка, кріп, базилік);
  • оцет винний червоний) — 30 грам;
  • масло рослинне — 35 грам;
  • перець мелений чорний, сіль за вашим смаком.

Приготування:

  1. Відварити стручки квасолі і обрізати у них кінчики.
  2. Овочі та зелень вимити, огірки і помідори нарізати невеликими скибочками.
  3. Зелень порубати, а листя порвати руками.
  4. Цибуля тонко нарізати півкільцями;
  5. Тунець злити і розламати на шматочки, вибравши кістки.
  6. Всі, крім зелені та цибулі, скласти в салатницю.
  7. Приготувати соус: змішати олію, цибулю, оцет, подрібнену зелень, сіль і перець. Дати настоятися і можна додавати до загальної маси..

В салатах з тунцем не рекомендують використовувати майонез, але якщо ви його любите, то краще всього робити заправки на основі домашнього майонезу.

Якщо для приготування соусу необхідний лимон, а у вас його немає, то сік можна замінити розчином лимонної кислоти (порошок на кінчику ножа розводиться в 50 мл теплої води до повного розчинення).

Відео-рецепт салату «Нісуаз» від Юлії Висоцької