З чим можна їсти рибні пельмені + Простий рецепт пельменів

Не знаєте з чим подати пельмені з риби? Подивіться тут. Покрокові рецепти смачних соусів і гарнірів. А також опис приготування пельменів.

Варіанти подачі

Розглянемо, з чим можна їсти рибні пельмені: гарніри і соуси.

З бульйоном

Бульйон додасть страві соковитості і аромату. Так як начинка в пельменях рибна, варити бульйон належить теж з риби. Готується він швидко, не більше 45 хв. Рибу можна брати будь-яку, навіть смачніше поєднання декількох видів в начинці і бульйоні.

Досвідчені кулінари рекомендують готувати бульйон з сома або хека, також підійде судак і карась.

Щоб відтінити смак до риби додається лимонний сік і обсмажену цибулю. Любителі гострого можуть покришити часник і поперчити бульйон. Не зайвим буде лавровий лист і петрушка, якщо свіжої немає, підійде сушена.

Вам може бути цікаво, з чим подавати рибні котлети. Детальніше…

Розібравшись з інгредієнтами, пора звернути увагу на етапи варіння: їх 2. Спочатку всі компоненти просто варяться разом не менше 30 хв, потім овочі необхідно вийняти і дати відвару настоятися. Залишилося видалити новий жир і знову поставити бульйон на плиту.

Прозорий бульйон виглядає апетитніше. Впоратися з мутністю допоможе крижана крихта, збита з білком: суміш потрібно влити в бульйон і варити не менше 10 хв.

З вершковим маслом

Як і звичайні м’ясні пельмені рибні пельмені їдять з маслом. Для цього потрібно покласти на краєчок тарілки невеликий шматочок масла і вмочати в подтаявшую масу пельмені – смачно і просто.

Досвідчені господині кладуть масло відразу в каструлю з пельменями, попередньо зливши воду.

Щоб кожен пельменів викупався в ароматній олії, ємність слід потрясти, кришка при цьому повинна бути щільно закрита.

Можна трохи ускладнити блюдо, додавши варені яйця і зелень. Всі компоненти дрібно ріжуться і змішуються, додасть пікантності пара крапель лимонного соку. Залишається посолити і прикрасити гілочками петрушки.

Замість масла можна використовувати сметану або майонез.

З овочами

Зробити рибні пельмені частиною здорового харчування нескладно, адже всі компоненти легені. Доповнити трапезу можна свіжими овочами або приготувати їх на пару.

Якщо перевага віддається салату, доречна буде сметанна заправка. Добре поєднуються рибні пельмені зі спаржею і горошком.

Можна об’єднати декілька варіантів і пельмені подати в бульйоні з овочами. Незвичайне, але дуже вдале поєднання легких і корисних інгредієнтів.

Соуси

Гострий японський соус

✍ Інгредієнти:

  • соєвий соус – 150 мл;
  • цукор – 35 г;
  • сіль – 6 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • оцет солодовий – 150 мл;
  • перець гострий – 2 шт;
  • кунжутне масло – 45 мл

Приготування:

  1. Часник розчавити, змішати з дрібно порубаним перцем.
  2. Додати сіль і розтерти. Маса повинна вийти гомогенною. Зручно використовувати ступку або блендер.
  3. оцет висипати цукор і тушкувати на повільному вогні. Як тільки суміш стане однорідною, зняти з вогню.
  4. Дати сиропу охолонути і розбавити соєвим соусом, з’єднати з часниковою пастою.

Кількість солі треба регулювати в залежності від концентрації соєвого соусу. Якщо він досить солоний сам по собі, додатково підсилювати смак не потрібно.

3 рецепти смачних соусів до пельменів [відео]

Томатний

✍ Інгредієнти:

  • морква – 100 г;
  • помідор – 100 г;
  • корінь петрушки – половина;
  • цибуля – 50 г;
  • масло соняшникове – 55 мл;
  • борошно – 25 г;
  • бульйон рибний – 400 мл

Приготування:

  1. Помідор обшпарити, зняти шкірку і збити м’якоть блендером.
  2. Овочі та зелень пасерувати на половині масла, потім посипати борошном і згасити.
  3. Ввести томат і поступово розводять бульйоном, довести до потрібної густоти. Тушкувати ще 10 хв, посолити.
  4. Процідити соус і долити масло, що залишилося.

Свіжий помідор можна замінити готової томатною пастою.

Відео-рецепт соусу Тартар до рибних пельменів

Винний

✍ Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт:
  • лимон – 1 шт;
  • корінь петрушки;
  • масло вершкове – 60 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • бульйон рибний – 400 мл;
  • вино (біле столове) – 60 мл

Приготування:

  1. Петрушку покришити з цибулею і пасерувати на олійно-борошняної суміші. Використовувати половину масла.
  2. Влити в піджарку бульйон і поварити близько 10 хв. Якщо бульйон несолоний, досолити.
  3. Гарячу суміш процідити.
  4. Розвести в олії сирої жовток і влити в соус.
  5. З лимона вичавити сік.
  6. Приправити соус вином і парою крапель соку.

Простий рецепт рибних пельменів

✍ Інгредієнти:

  • борошно – 480 м;
  • вода – 200 мл;
  • яйця – 2 шт;
  • сіль;
  • масло – 50 мл;
  • рибне філе – 800 г;
  • цибуля – 70 г;
  • часник;
  • спеції.

Приготування:

  1. Для начинки підійде будь-яка риба, але краще вибирати ту, у якої менше кісток. Філе перекрутити з цибулею і часником, додати перець, посолити.
  2. Яйця збовтати і розвести водою. Вилити суміш до підсоленій борошні, перемішати, додаючи олію. досить просто з’єднати компоненти і залишити тісто. Через 15 хв відновити вимішування.
  3. Ліпити пельмені з рибою так само легко і швидко, як м’ясні. Можна використовувати пельменницю або вирізати кружечки-заготовки чаркою. Багато господинь тісто ріжуть на шматочки і розкачують качалкою.
  4. Зліплені пельмені можна відразу варити або заморозити частину.

Пельмені з риби варяться швидше м’ясних, достатньо 7 хв.

Відео-рецепт пісних пельменів з рибою