☕ Рецепти кави з смачною, густою пінкою
Розглядаємо три найбільш доступних способу.
Кави з турки (джезва)
Кілька слів потрібно сказати про турці. Не можна варити каву в мельхіорової турці, тому що при нагріванні з мельхіору виділяються отруйні речовини. Турка з чистої міді повинна мати внутрішнє покриття з олова або срібла.
Найкраща форма турки – та, у якій звуження від дна до горловини становить приблизно 20%. На турку об’ємом 200 мл береться 18 г кави і 160 мл води.
Зробити густу пінку, готуючи каву в турці простіше простого.
☕ Інгредієнти:
- 2 ч. л. меленої кави,
- невелика щіпка солі
- 1 чашка води,
- 2 ч. л. без верху цукрового піску.
? Приготування:
- Підігріваємо трохи турку на плиті;
- Засипаємо в неї цукор і каву;
- Заливаємо воду і перемішуємо;
- Турку поміщаємо на малий вогонь, перемішуємо нагреваемую суміш до початку утворення пінки;
- Як тільки у пінки краю починають підніматися, турку прибираємо з вогню, виймаємо пінку ложкою і кладемо її в чашки;
- Кави перемішуємо і ставимо на плиту (більше не заважаємо);
- Чекаємо освіти нової пінної шапочки;
- Не даючи «накритися» пінці, кава знімаємо з вогню;
- Другий раз знімаємо пінку, розділивши її «на око», викладаємо в чашки;
- Кави перемішуємо для рівномірності розподілу залишилася пінки і гущі;
- Розливаємо каву в чашки неспішно, тонкою цівкою.
Щіпка кардамону згладжує гіркоту кави і надає йому нотку екзотики.
? Відео — інструкція приготування кави з пухнастою піною
Краще один раз побачити, ніж 100 разів почути, як кажуть!
Звичайний розчинну каву
Навіть розчинну каву можна заварити з пінкою. Головне — слідувати інструкції.
☕ Інгредієнти:
- 2 ч. л. кави,
- 2 ч. л. цукрового піску,
- 150 мл гарячої води.
? Приготування:
- Чашку підігріти, всипати каву і цукор;
- Перемішати, додати 2 ст. л. окропу;
- Суміш збити або розтерти до утворення світло-коричневої маси, насиченою повітрям;
- Повільно цівкою (по стінці чашки) влити гарячу воду. Виходить досить стійка піна.
Можна замінити цукор в рецепті чорним шоколадом. Якщо використовувати цукрову пудру, то пінку отримати буде швидше і легше.
? Як зробити каву «Нескафе» з густою пінкою [відео]
Є кавоварка
☕ Інгредієнти:
- боби кави дуже дрібного помелу (на 30-40 мл води 8-9 г кави);
- жирне молоко незбиране в розрахунку 1/3 на чашку кави.
? Приготування:
- В резервуар залити воду; в холдер засипати мелену каву і встановити його в кавоварку; включити нагрівання води;
- Включити подачу пари і перевірити, як працює трубка капучинатора;
- Налити в металевий молочник молоко і поставити під трубку капучинатора;
- Занурити кінець трубки в молоко так, щоб вона майже діставала до дна молочника;
- Включити пар, тримати повертаючи молочник, поки утвориться піна;
- Збивши піну, відключивши парогенератор, перемкнути кавоварку на режим варіння кави;
- На поверхню готового кава викласти ложкою піну з молочника.
Постукування молочника про стільницю сприяє подрібненню бульбашок і отримання щільної стійкої піни.
? ТОП-5 ідей, як можна красиво подати каву
Виявляється, пити смачний напій – це пів справи. Задоволення примножується, якщо кава прикрашається і виглядає незвично.
? Ось деякі зі способів, що використовуються для красивої подачі:
- Подається кава з молочною пінкою – капучино (молочна чи вершкова пінка збивається міксером, викладається в чашечку з кавою, посипається меленою корицею і дрібкою цукру, можна посипати тертим шоколадом);
- Кавову або вершкову пінку на поверхні кави можна прикрасити за допомогою трафарету та чайного ситечка;
- Можна приготувати сніжинки з цукрової глазурі і покласти їх в напій;
- З збитих вершків видавити на пергамент трояндочки, заморозити, у міру потреби використовувати для прикраси;
- Остання мода – на поверхню кави викладаються фігурки безе, які не тануть, і якими можна закусити.
Освоївши ази мистецтва подачі кави, використовуючи для сервірування правильні чашки, подавши якісно приготовлений напій, ви доставите задоволення своїм гостям, але насамперед — собі.
? Як зварити запашну каву
? Щоб зварити смачну каву, необхідно дотримання 4 умови:
- Кавові боби потрібні свіжої обжарювання. Для кави еспрессо боби повинні бути темного кольору з глянцем від карамелізованого цукру. Для варіння у турці (джезві) потрібно кави, не доведене до виділення і карамелізації бобових цукрів (боби матові, нерівномірного кольору з дрібними цятками). Тоді цукру зберігаються всередині зернини, а кава не йде в гіркота.
- Вода потрібна ближче до м’якої кімнатної температури.
- Дрібний помел зерен кави. Для турки він приблизно, як жіноча пудра, але крупиночки пальцями повинні відчуватися. Кращий варіант для заварювання кави – свіже мливо.
- Хороший сорт кави. Напевно, краще золота середина — равнодольная суміш арабіки та робусти.