Як зробити млинці мякими і ніжними: 10 секретів від шеф-кухарів

Секрети приготування ніжних мяких млинців – 10 фішок шеф-кухарів! Плюс 3 покрокових рецептів смачних млинців, які вийдуть у всіх [відео].

Безсумнівно, у кожної господині є свій унікальний таємницю приготування смачних млинців, який передається від матері до дочки багато поколінь, але досконалості немає межі. З цієї статті ви дізнаєтеся деякі кулінарні секрети, як зробити м’які «оксамитові» млинці.

Хитрощі приготування м’яких млинців

  1. Обов’язково просіяти борошно, навіть якщо вона чиста чи була заздалегідь просіяна. Це робиться не для того, щоб прибрати домішки або грудочки. При просіюванні залежалась борошно збагачується киснем, а значить тісто буде м’якше, а млинці набагато пишніше. Але просіяти потрібно відразу перед приготуванням.
  2. Щоб млинці приготувалися м’які і підсмажені необхідно прожарити сковорідку з кухонною сіллю, періодично струшуючи її, а потім прибрати сіль і протерти сковороду серветкою. Мити не треба!
  3. Молоко і яйця з холодильника краще дістати заздалегідь, т. к. при приготуванні буде краще, якщо вони будуть кімнатної температури, таким чином вони будуть пишніше.
  4. Спочатку змішуємо всі рідкі складові, а саме молоко, яйця, збиті з цукром, а потім потроху починаємо всипати просіяне раніше в ситі борошно, постійно при цьому перемішуючи, щоб не було грудочок. Так тісто буде однорідним і млинці вийдуть ніжними.
  5. Наскільки тонкими, а також м’якими вийдуть в підсумку готові млинці залежить ще і від того, який обсяг тесту ви наливаєте на сковорідку. Тут важливо підібрати пару, а саме ополоник, що ідеально підходить до розміру сковорідки.
  6. Яєчні білки необхідно відокремити про жовтків і збити до густих піків і тільки потім змішати з тестом.
  7. Якщо ви вирішили побалувати себе дріжджовими млинцями зачекайте поки тісто підніметься 2-3 рази, якщо тісто «не добродило» млинці вийдуть гумовими, якщо перебродило-то готова випічка буде кислить.
  8. При додаванні в тісто рослинного масла, робити це потрібно в самому кінці, після муки, коли тісто вже готове, якщо зробити навпаки, тобто ризик отримання в результаті щільного тягучого тесту.
  9. Якщо ви додаєте в млинці соду, то обов’язково потрібно погасити її в оцті або лимонної кислоти.
  10. Якщо тісто у вас вийшло дуже густим, не турбуйтеся, просто розбавте його, але не молоком, а водою, так млинці будуть м’якші.

Є вираз «перший млинець грудкою». Масляна на Русі збігалася з пробудження від сплячки ведмедів, які раніше називалися комами. Жителі села мали млинці до ведмежою барлогу, щоб задобрити злих від голоду ведмедиків. І правильно говорилося «перший млинець комам».

Рецепти м’яких млинчиків

На молоці

✍ Інгредієнти:

  • Молоко — 1 літр
  • Борошно — 2 склянки (320 грам)
  • Яйця — 2 шт.
  • Рослинна олія — 4 столові ложки
  • Цукор — 2 столові ложки
  • Сіль — 1/2 чайної ложки
  • Сода — 1/2 чайної ложки
  • Оцет — кілька крапель
  • масло для змащування

Приготування:

  1. Молоко підігріваємо до теплого стану, яйця витягуємо з холодильника заздалегідь.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків.
  3. Жовтки розтираємо з цукром і сіллю.
  4. Білки збиваємо міксером до густої піни.
  5. Далі потрібно просіяти борошно в окрему ємність.
  6. Соду обов’язково гасимо 9% оцтом і змішуємо з борошном.
  7. Змішуємо всі рідкі інгредієнти: молоко, яєчні білки і жовтки, потім по трохи всипаємо борошно, добре перемішуючи. Не можна допускати утворення борошняних грудочок.
  8. Вливаємо олію рослинну і перемішуємо.
  9. Сковороду добре прожарюємо на вогні, трохи змащуємо маслом і приступаємо до випічки.

Щоб млинці не були сухими перевертайте їх відразу ж, як краю підрум’янилися, а в серединці з’явилися невеликі бульбашки.

На воді

✍ Інгредієнти:

  • Вода — 1 літр
  • Яйця — 3 штуки
  • Цукор — 2 столові ложки
  • Сіль — 1/2 чайної ложки
  • Борошно — 2 склянки (320 грам)
  • Сода — 1/2 чайної ложки
  • Оцет — кілька крапель
  • Рослинна олія — 4 столові ложки
  • Холодне вершкове масло для змащування

Приготування:

  1. Яйця збиваємо в піну.
  2. У воду додаємо сіль, цукор, соду, погашену в оцті.
  3. Додати яйця.
  4. Поступово всипаємо вже просіяне борошно, постійно помішуючи.
  5. Додати масло рослинне і все ретельно змішати.
  6. Добре прогріту на вогні сковороду змастити олією і приступаємо до випічки.

Щойно приготовані млинці потрібно обов’язково складати в стопку і змащувати холодним вершковим маслом і потім накривайте полотенчиком, щоб вони стали ніжними і м’якими.

Відео-рецепт приготування оксамитових млинчиків