Гарне емпіричне правило при приготуванні страви, особливо фірмового страви даної країни, як паелья для Іспанії, полягає в тому, що покупки, підготовка, приготування їжі та прибирання повинні займати значно менше часу, ніж це зайняло б фізична подорож в цю країну і назад.
На жаль, це не відноситься до деяких порад з приготування паельї, багато з яких змусили б вас витратити місяць на вивчення як готувати рис, перш ніж відправити вас в кухонний магазин, щоб купити каструлю для паельї, яка коштує приблизно стільки ж, скільки квиток на літак.
Але тільки не цього разу. Паелья — це те, що кожен повинен вміти і насолоджуватися процесом приготування. Ось список речей, про які не варто турбуватися, коли ви робите паелью будинку.
Сковорода для паельї
Коли мова заходить про паельї, корисно пам’ятати, що це традиційне селянське блюдо, яке виникло в іспанських рибальських селах за сотні років до того, як з’явилися кухонні магазини, і не було такого поняття, як сковорода для паельї. Підійде будь-яка широка неглибока неглибока сковорода , тому просто використовуйте саму широку неглибоку сковороду. Крім того, паелью традиційно готували на відкритому вогні, але не для того, щоб бути «традиційним», а тому, що на відкритому вогні готували їжу. Плита також є прекрасним місцем для приготування паельї (як і духовка).
Інгредієнти для паельї
Не зациклюйтеся на конкретних інгредієнтах. Оскільки це блюдо, мета якого полягає в тому, щоб приготувати будь-яку рибу, морепродукти та інші інгредієнти, які виявилися доступними прямо зараз, існує велика свобода дій в інгредієнтах. На додаток до рису, більшість паельї, безумовно, включають курку, ковбасу, креветки, молюсків та / або мідій, і немає нічого незвичайного в тому, щоб включити такі інгредієнти, як свинина, кальмари, риба, вугор, навіть кролик і равлики. Очевидно, що ви будете слідувати рецептом приготування паельї, який допоможе вам звузити список інгредієнтів. Але справа в тому, що якщо ваш рецепт вимагає молюсків і мідій, а у вас є тільки молюски, або мідії, або, можливо, навіть ні те, ні інше: не дозволяйте цього збентежити вас. Зробіть свою паелью з того, що у вас є.
Шафран в паельї
З урахуванням сказаного, один інгредієнт, який (крім рису) досить близький до незамінного для паельї — це шафран. У вас може виникнути спокуса пропустити його, оскільки це така незрозуміла пряність, що у вас може не бути під рукою, і вона використовується у такій незначній кількості, що може здатися поганою. Але причина використання такої невеликої кількості полягає в тому, що шафран неймовірно потужний, а унікальний смак і аромат, який він надає (по черзі квітковий, гострий і майже солодкий), не той, який ви можете повторити з чим іншим. В доповнення до аромату, шафран також надає рісу жовтий відтінок, який характеризує паелью. І хоча ви можете замінити інші спеції заради чистого кольору, насправді немає ніякої заміни відмітному аромату шафрану.
Рис для паельї
Як і інші культові страви з рису, такі як суші (приготовлені з японського рису), бір’яні (рис басматі) і різотто (арборіо), паелья теж визначається типом рису, з якого вона традиційно готується. У цьому випадку рис — це різновид, родом з Іспанії, звана бомба, що характеризується надзвичайно коротким, майже сферичним зерном, яке, тим не менш, може поглинати вище середньої кількості рідини, коли воно вариться. Ви майже напевно не знайдете рис бомба на полицях вашого супермаркету, але не впадайте у відчай. Але якщо ви не можете знайти, використовуйте будь короткозернистый рис.
Бульйон для паельї
власного Приготування бульйону або бульйону з нуля може зайняти від 1 до 8 годин і включати в себе принаймні стільки ж інгредієнтів, скільки і сама паелья. І якщо ви беретеся за паелью, особливо якщо це ваш перший раз, не робіть свій власний бульйон з морепродуктів. Замість цього використовуйте куплені в магазині. Варіанти, доступні в супермаркетах в ці дні, досить гарні. І якщо ви дійсно хочете зробити чудову паелью, подумайте про те, щоб використовувати куплений в магазині бульйон.
Додати інгредієнти в правильному порядку
Проблема з такою стравою, як паелья, полягає в управлінні різними часами приготування його численних компонентів. Той факт, що вона включає в себе як курку, так і морепродукти, є лише одним прикладом, не кажучи вже про рисі, який потрібно готувати досить довго, щоб останній шматочок рідини був поглинений саме в той момент, коли він досягне ідеальної готовності. Знову ж, нехай рецепт буде вашим гідом тут, але не піддавайтеся спокусі заощадити час, вивалюючи все в каструлю відразу. Ви або отримаєте суп, недоварених курку, переварених молюсків або все перераховане вище.
Не перемішуйте паелью
Ця порада може бути широко застосований в багатьох (але далеко не у всіх) кулінарних заходах, але особливо актуальним, коли мова заходить про приготуванні рису. Перемішування рису не тільки призводить до того, що він стає кашкоподібним, але і запобігає утворенню карамелизованной скоринки на дні каструлі. Один з найбільш надійних способів приготування паельї — це робити її в духовці, де тепло йде з усіх боків, а не тільки знизу.