Як варити суп розсольник

Суп або суп із солоних огірків варити дуже просто! Самі подивіться! Покроковий рецепт з фото. Рецепт прозорого бульйону.

Суп із солоних огірків, інакше кажучи, розсольник, в Росії готують з 15 століття! Тому не знати як варити суп розсольник нам з вами недозволено! Сьогодні я поділюся з вами докладним рецептом цього смачного першого страви.

Рецептура дуже проста. Готує необхідні продукти і приступимо!

Інгредієнти

  • Бульйон курячий 4 л
  • Огірковий розсіл 60 мл
  • Перлова крупа ½ склянку
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Помідори 1 шт.
  • Огірок солоний 4 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Кріп сушений, за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 160 ккал
  • Білки: 3 г
  • Жири: 8.9 г
  • Вуглеводи: 16.2 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Розсольник я готую на м’ясному бульйоні, який попередньо зварила. Для бульйону взяла половину курячої тушки. М’ясо поклала в каструлю, залила холодною водою і поставила на плиту, не закриваючи кришкою. Відразу можна почистити одну цибулину і додати її в каструлю. Обов’язково знімаємо піну. Після закипання зменшуємо газ, щоб кипів бульйон не сильно. Можна покласти лавровий лист і чорний перець горошком, посолити. Варити бульйон потрібно 30-40 хвилин. По закінченню варіння, видаляємо цибулю і лавровий лист. Курячий бульйон дуже добре поєднується з солоними огірками, і на мій погляд, ідеально підходить для розсольнику. Люблю я супи з кислинкою, тому хочу вам показати ще один смачний суп, ви його знайдете тут.

  • Перловку промиваємо і відварюємо у великій кількості води в окремій каструлі до напівготовності.

  • Картоплю чистимо і промиваємо. Потім нарізаємо кубиками або часточками, як більше подобається. Картоплю можна відразу відправити в бульйон. Поки вона буде варитися, приготуємо засмажку. До речі,під час варіння картоплі теж утворюється пінка, її треба знімати.

  • Цибулю ріжемо дрібненько. Моркву натираємо на тертці.

  • На помідорі робимо надрізи хрест на хрест. Поміщаємо помідор в піалу і заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Знімаємо з нього шкірку.

  • Помідор нарізаємо як можна дрібніше.

  • Розігріваємо олію в сковороді, я використовую оливкову. Засипаємо в неї подрібнені цибулю, моркву і помідор. Помішуємо.

  • Поки овочі обсмажуються, наріжемо солоні огірки.

  • Потім додаємо огірки до інших овочів в сковороду і обсмажуємо разом.

  • За цей час зварилася перловка, її ми промиваємо під проточною водою в дуршлаке і відправляємо в каструлю з бульйоном.

  • Слідом додаємо в суп вміст сковорідки і чашечку розсолу. Кладемо спеції і доводимо до кипіння. Якщо картопля зварився, можна знімати суп з вогню.Розсіл додаємо в суп розсольник

  • Подаємо розсольник зі сметаною.

Приємного апетиту і кулінарних перемог!

Діліться з нами відгуками в коментарях або надсилайте фото своїх супів на пошту!

Готуйте з настроєм і жити буде смачно!