Суп із солоних огірків, інакше кажучи, розсольник, в Росії готують з 15 століття! Тому не знати як варити суп розсольник нам з вами недозволено! Сьогодні я поділюся з вами докладним рецептом цього смачного першого страви.
Рецептура дуже проста. Готує необхідні продукти і приступимо!
Інгредієнти
- Бульйон курячий 4 л
- Огірковий розсіл 60 мл
- Перлова крупа ½ склянку
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Помідори 1 шт.
- Огірок солоний 4 шт.
- Лавровий лист 2 шт.
- Кріп сушений, за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 160 ккал
- Білки: 3 г
- Жири: 8.9 г
- Вуглеводи: 16.2 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Розсольник я готую на м’ясному бульйоні, який попередньо зварила. Для бульйону взяла половину курячої тушки. М’ясо поклала в каструлю, залила холодною водою і поставила на плиту, не закриваючи кришкою. Відразу можна почистити одну цибулину і додати її в каструлю. Обов’язково знімаємо піну. Після закипання зменшуємо газ, щоб кипів бульйон не сильно. Можна покласти лавровий лист і чорний перець горошком, посолити. Варити бульйон потрібно 30-40 хвилин. По закінченню варіння, видаляємо цибулю і лавровий лист. Курячий бульйон дуже добре поєднується з солоними огірками, і на мій погляд, ідеально підходить для розсольнику. Люблю я супи з кислинкою, тому хочу вам показати ще один смачний суп, ви його знайдете тут.
-
Перловку промиваємо і відварюємо у великій кількості води в окремій каструлі до напівготовності.
-
Картоплю чистимо і промиваємо. Потім нарізаємо кубиками або часточками, як більше подобається. Картоплю можна відразу відправити в бульйон. Поки вона буде варитися, приготуємо засмажку. До речі,під час варіння картоплі теж утворюється пінка, її треба знімати.
-
Цибулю ріжемо дрібненько. Моркву натираємо на тертці.
-
На помідорі робимо надрізи хрест на хрест. Поміщаємо помідор в піалу і заливаємо окропом на 2-3 хвилини. Знімаємо з нього шкірку.
-
Помідор нарізаємо як можна дрібніше.
-
Розігріваємо олію в сковороді, я використовую оливкову. Засипаємо в неї подрібнені цибулю, моркву і помідор. Помішуємо.
-
Поки овочі обсмажуються, наріжемо солоні огірки.
-
Потім додаємо огірки до інших овочів в сковороду і обсмажуємо разом.
-
За цей час зварилася перловка, її ми промиваємо під проточною водою в дуршлаке і відправляємо в каструлю з бульйоном.
-
Слідом додаємо в суп вміст сковорідки і чашечку розсолу. Кладемо спеції і доводимо до кипіння. Якщо картопля зварився, можна знімати суп з вогню.Розсіл додаємо в суп розсольник
-
Подаємо розсольник зі сметаною.
Приємного апетиту і кулінарних перемог!
Діліться з нами відгуками в коментарях або надсилайте фото своїх супів на пошту!
Готуйте з настроєм і жити буде смачно!