Яскраво-червоні стебла раннього весняного ревеню надають цьому варенню його прекрасний колір, а також гострий смак. Ви можете зробити це чудове варення без необхідності консервації. Ви просто приготуйте його в каструлі на своїй плиті. Воно буде зберігатися в холодильнику до одного місяця або в морозильній камері до шести місяців.
Варення з ревеню рецепти
Для цього рецепта рекомендуються невеликі ємності розміром не більше півлітра, щоб при розморожуванні не було надто великої кількості варення.
Варення з ревеню рецепт
Інгредієнти для приготування варення з ревеню
- 4 склянки ревеню (дрібно нарізаного, близько 1 1/2 фунта стебел листя ревеню)
- від 3/4 до 1 1/4 склянки цукру
- 2 столові ложки води
Варення з ревеню приготування
Зберіть інгредієнти.
В каструлю середнього розміру на слабкому вогні покладіть ревінь, воду і 3/4 склянки цукру. Постійно помішуйте, поки весь цукор не розчиниться.
Продовжуйте готувати, часто помішуючи, поки шматочки ревеню не розваляться. Коли компот стане таким густим, як яблучне пюре, вимкніть вогонь.
Спробуйте, а потім додайте додатковий цукор, якщо ви хочете більше солодощі. Однак майте на увазі, що кислий смак — це частина того, що є особливим в ревені. Якщо ви додасте додатковий цукор, поверніть вогонь на низький рівень і постійно помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.
Наповніть контейнери варенням з ревеню, залишивши в них близько 2 см вільного простору. Охолодіть і/або заморозьте варення.
Рецепти варення з ревеню
- Полуниця-ревінь — це класичне поєднання. Просто замініть половину ревеню очищеної, дрібно нарізаною полуницею та зменшіть кількість цукру.
- Імбир чудово поєднується з ревенем. Додайте до рецептом 1-2 чайні ложки тертого свіжого імбиру або 1 столову ложку дрібно нарізаного кристалізованого (зацукрованого) імбиру.
- Перетворіть варення в сорбет з ревеню, охолодивши його в холодильнику за ніч (8-12 годин) або до 24 години.
знайдіть Пропозиції по подачі варення з ревеню
Джем з ревеню відмінно підходить для тостів. Ви також можете використовувати його в якості начинки для крекерів в якості закуски до келиха вина. Розігрійте його і подавайте з ванільним морозивом для солодко-терпкого насолоди. Варення з ревеню також підійде разом зі смаженою свининою.
Місце і термін зберігання
Варення з ревеню буде зберігатися в морозильній камері до 6 місяців. Свіжоприготоване, розморожене варення з ревеню буде зберігатися в холодильнику до 1 місяця.
Стебло ревеню
- Ревінь відноситься до роду Ревінь / Rheum. Він родом з Сибіру, так що він холодостійкий. Вирощувати ревінь досить легко, і хоча він воліє повне сонце, він буде терпимо ставитися до часткового сонця.
- Стебла листя — це та частина, яку ми їмо. Зелені частини листя отруйні, тому ви ніколи не побачите стебла ревеню для продажу з листям.
- Найбільш часто оброблюваний як кислий «продукт» і підсолоджений, ревінь також використовується в якості овоча в пікантних стравах.
- Зелені стебла ревеню (але не листя!) також їстівні, і їх смак ідентичний червоним стеблах.