Варення з чорниці з морозилки

Чорничне варення приносить з собою аромат літа. Базовий рецепт варення з чорниці з додаванням пектину наповнений свіжим смаком ваших ягід і буде

Чорничне варення приносить з собою аромат літа. Базовий рецепт варення з чорниці з додаванням пектину наповнений свіжим смаком ваших ягід і буде збережений, так як ягоди не нагріваються, як при приготуванні консервованого джему.

Чорничне варення

Його легко приготувати, і вам не знадобиться спеціальне обладнання. Для приготування гарячого пектину вам знадобиться тільки каструля, а також чисті скляні банки з кришками або морозильні контейнери.

Варення з морозильної камери може мати більш рідку консистенцію, ніж класично консервоване варення. Майте це на увазі, коли збираєтеся використовувати його, так як воно може капати з вашого тосту.

Ви можете зробити це варення з свіжих ягід або замороженої чорниці. Шукайте місцеву чорницю на ринках — найкраще використовувати тверді, пухкі ягоди і уникати тих, які зморшкуваті і зморщені.

Інгредієнти

  • 3 склянки подрібненої чорниці
  • 5 1/4 склянки цукру
  • 1 столова ложка лимонного соку
  • 1 пакет порошкоподібного пектину
  • 3/4 склянки води

Чорничне варення рецепт

Зберіть інгредієнти.

Подрібніть ягоди у великій мисці за допомогою картофелемолки або склянки з плоским дном. Найкраще подрібнювати один шар за раз. Крім того, ви можете обробляти ягоди партія за партією у вашому кухонному комбайні. Ви можете розчавити їх побільше або поменше, як вам більше подобається.

Додайте лимонний сік. Розмішайте цукор і дайте постояти 10 хвилин або поки цукор не розчиниться. Помішуйте час від часу, щоб допомогти ягід і цукру змішатися.

У великій каструлі змішайте пектин з водою і доведіть до кипіння. Варіть, постійно помішуючи, протягом однієї хвилини.

Влийте гарячу пектиновую суміш в ягоди, перемішайте приблизно 3-4 хвилини.

фруктову суміш Перелийте в морозильні контейнери або невеликі банки для консервування, залишивши набагато зверху простору.

Накрийте кришкою і дайте постояти при кімнатній температурі протягом 24 годин. Це дозволяє варенню затвердіти.

Зберігати в морозильній камері.

Чорничне варення поради

Термін придатності і як зберігати чорничне варення

Ви зможете насолоджуватися своїм варенням протягом шести місяців, що зберігаються в морозильній камері, або з’їсти його протягом трьох тижнів, якщо ви зберігайте його в холодильнику. Після шести місяців у морозильній камері ви можете побачити деяка зміна кольору і смак може почати погіршуватися. В холодильнику ви ризикуєте отримати деяку цвіль через кілька тижнів.

Коли ви використовуєте варення з морозилки, розморозьте його в холодильнику. Ймовірно це займе кілька годин або на всю ніч. Зберігайте розморожене варення в холодильнику і використовуйте його протягом трьох тижнів.