Печиво має охолоджуватися не менше 4 годин, тому плануйте запікати його в початку дня або через день.
Шоколадно-ванільне печиво
Печиво ідеально підходить для Різдва, і хоча у нього є кілька додаткових кроків, воно того варто. Або спробуйте варіант шоколадного печива з горіхами, дивіться рецепт в кінці процесу приготування шоколадно-ванільного печива.
Це чудове печиво для випічки на свята і в особливих випадках.
Інгредієнти
- 1 1/4 склянки вершкового масла
- 1 1/2 склянки цукрової пудри
- 1 велике яйце
- 1 1/2 чайної ложки ванілі
- 3 склянки універсальної борошна
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/4 склянки несолодкого какао-порошку
Кроки приготування шоколадно-ванільного печива
- У великій мисці збийте вершкове масло і цукор разом до легкого і пухнастого стану. Додайте яйце і ваніль, потім добре перемішайте.
- Змішайте борошно і сіль у мисці або на аркуші вощеного паперу.
- Вручну або за допомогою міксера на низькій швидкості поступово додайте борошняну суміш до збитої суміші. Перемішувати до тих пір, поки вона не змішається.
- Розділіть тісто на 2 рівні частини і змішайте какао в одну з порцій.
- Поставте обидві порції в холодильник мінімум на 1 годину.
- На злегка посипаній борошном поверхні розкачайте просте ванільне тісто в прямокутник розміром приблизно 40 на 15 сантиметрів.
- шоколадне тісто Розкачайте в прямокутник однакового розміру і акуратно покладіть поверх звичайного тесту.
- Розкачайте шарувату тісто до товщини приблизно 0,6 сантиметри.
- Починаючи з широкої сторони, щільно розкачайте тісто. Загорніть в поліетиленову плівку і поставте в холодильник на 4-6 годин або на ніч.
- Нагрійте духовку до 200 °C.
- Розріжте рулет на 0,3 сантиметрові шматочки. Нехай тісто трохи прогріється, якщо воно розпадається при різанні.
- Розкладіть печиво на незмащених або вистелених пергаментом деках приблизно на відстані 2 см один від одного.
- Випікайте приблизно 7-9 хвилин або до тих пір, поки печиво не застигне.
- Зніміть печиво з дека і повністю остудіть на стелажах.
Шоколадно-горіхове печиво
Щоб приготувати шоколадно-горіхове печиво, змішайте все тісто з 1/2 склянки какао. Покладіть 1 1/2 склянки дрібно нарізаних волоських горіхів або горіхів пекан у велику тарілку. Розділіть тісто на дві частини і сформуйте кожну частину у вигляді циліндра діаметром близько 4 див. Обваляйте кожен циліндр в дрібно нарізаних горіхах. Загорніть в поліетиленову плівку і поставте в холодильник, як для шоколадного печива. Наріжте і випікайте, як зазначено вище.