Рецепт цибульного супу від англійського кухаря Джеймі Олівера змусить вас по-новому поглянути на приготування перших страв! Робота шефа заворожує і хочеться повторити всі його дії, щоб досягти такого приголомшливого результату.
В цибульному супі Олівера присутній нут, який надає ніжності цієї страви. Інакше його можна назвати горохово-цибулевий суп-пюре.
Обов’язково спробуйте приготувати суп від відомого кухаря. Смачно — не те слово, просто смакота!
Інгредієнти
- Бульйон курячий ½ л
- Масло вершкове 100 г
- Масло оливкова 3 ст. л.
- Часник 2 зубчик
- Цибуля порей 2 шт.
- Нут 340 г
- Сир Пармезан 150 г
- На 100 грам
- Калорії: 252 ккал
- Білки: 6.1 г
- Жири: 21.1 г
- Вуглеводи: 9.7 г
Кроки
1 годину. 5 хв.
-
Цибулевий суп буде насиченим і ситніше, якщо до нього додати нут. Нут — це турецький горох. Якщо ви не знайшли такої в магазинах, то його можна замінити звичайним нашим горохом. Попередньо, бажано на ніч, залишаємо нут вимочуватися у великій кількості води.
-
Приступаємо до варінні супу. Нут промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю і заливаємо сповна холодною водою. Ставимо на плиту.Невелика хитрість: щоб нут став більш м’яким, додаємо в нього в каструлю, додати порізану товстими скибочками картоплину.Варимо нут у великій кількості води
-
В процесі варіння буде з’являтися піна, яку необхідно прибирати за допомогою шумівки. До готовності нут буде варитися близько 40 хвилин.
-
Тим часом займемося приготуванням обсмажуванням цибулі-порею. У каструлі з високими бортиками розігріти оливкову олію і вершкове масло. Якщо у вас емальована каструля, то в ній не можна займатися обсмажуємо, використовуйте сковорідку.
-
Часник порізати тонкими скибочками і закинути в каструлю.
-
Лук-порей помити і розібрати на окремі стебла. Потім порізати тонкою соломкою.
-
Вам може здатися, що лука занадто багато, але при смаженні цибулю зменшиться в розмірі. При термічній обробці цибулю-порей уварюється і виділяє неймовірний аромат, тому, чим більше його буде, тим смачніше. Відправляємо нарізану цибулю в каструлю і ретельно перемішуємо лопаткою, щоб він не прилип.
-
Нут зварився. Зливаємо з нього рідину через друшляк в раковину і відправляємо нут в каструлю з цибулею. Картоплю можна залишити або видалити, на ваш розсуд.
-
Настав час підлити бульйон, щоб суміш стала схожа на суп. Доводимо до кипіння і варимо все разом 10-15 хвилин. Додаємо сіль і перець за смаком.
-
Тепер частину супу, приблизно половину, потрібно подрібнити в блендері. Поки ми проводимо маніпуляції з блендером, зменшіть вогонь під каструлею, але не знімайте його з плити. Ополоником переливаю суп в блендер і змішати до кремової консистенції. Це потрібно для того, щоб текстура супу стала ніжною та приємною. Відправляємо пюре з блендера назад в каструлю з супом. Доводимо суп до кипіння.
-
Настала черга пармезану. Натираємо сир на дрібній тертці. Приблизно 2 жменьки відправляємо в каструлю з супом і ретельно перемішуємо до розчинення сиру.
-
Смачний цибулевий суп готовий! Розливаємо по тарілках і прикрашаємо за бажанням. Джеймі Олівер при подачі посипав суп пармезаном і полив оливковою олією.
Порада: якщо часу на вимочування нуту або гороху у вас мало, то при його варінні, додайте щіпку соди в каструлю, це допоможе розм’якшити нут або горох.
Є цей суп — справжня насолода!
Всім читачам приємного апетиту!
Напишіть нам ваші враження від рецепту!