Всі ми звикли додавати в суп частину цибулі, але щоб він був основним інгредієнтом? Звучить дивно, але такі реалії кухні Франції. І повірте, час, проведений вами біля плити, буде витрачено не даремно! Нам допоможе рецепт від Іллі Лазерсона!
Інгредієнти
- Вино біле сухе 200 мл
- Вода-3 л
- Курка 500 г
- Масло вершкове 50 г
- Масло рослинне 50 г
- Часник 2 зубчик
- Петрушка за смаком
- Цибуля-шалот 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 5 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир 200 г
- Багет 1 шт
- Чебрець сушений, за смаком
- Гвоздика за смаком
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 216 ккал
- Білки: 4.5 г
- Жири: 14.2 г
- Вуглеводи: 15.5 г
Кроки
60 хв.
-
Для початку необхідно приготувати курячий бульйон. Для цього заливаємо курку холодною водою і варимо на слабкому вогні.
-
Тепер моркву і цибулю-шалот нарізаємо на половинки і обсмажуємо до появи скоринки на олії, додаємо в каструлю. В іншу цибулину цибулі-шалот вставляємо гвоздику і також відправляємо в бульйон. Додаємо петрушку, точніше стебла.
-
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо (тушкуємо) на рослинному маслі, додаємо трохи води, цукор, сіль, часник, вино і чебрець, а також вершкове масло.
-
Коли бульйон буде готовий, з неї необхідно видалити м’ясо і всі овочі. Поки гаситься цибулю нарізаємо багет на скибочки і підсмажуємо в духовці.
-
Зливаємо бульйон цибулю, коли він закипить, перелити вміст у горщик і посипаємо посіченою петрушкою. Зверху кладемо багет і сир і відправляємо в духовку. Коли сир розплавиться, блюдо буде готово!
Порада: щоб очі при різанні цибулі не сльозилися, його потрібно замочити в холодній воді. При цьому і лушпиння буде легше зніматися. Також не забувайте в процесі нарізання часто змочувати лезо ножа!
Приємного апетиту і гарного настрою, готуйте з любов’ю!
Сподобався рецепт? Пишіть в коментарях!