Цибулевий суп Лазерсон

Готуємо черговий французький суп від шеф-кухаря Іллі Лазерсона з цибулею. Розкриваємо секрети приготування перших страв. Тільки домашні рецепти. Просто і смачно!

Всі ми звикли додавати в суп частину цибулі, але щоб він був основним інгредієнтом? Звучить дивно, але такі реалії кухні Франції. І повірте, час, проведений вами біля плити, буде витрачено не даремно! Нам допоможе рецепт від Іллі Лазерсона!

Інгредієнти

  • Вино біле сухе 200 мл
  • Вода-3 л
  • Курка 500 г
  • Масло вершкове 50 г
  • Масло рослинне 50 г
  • Часник 2 зубчик
  • Петрушка за смаком
  • Цибуля-шалот 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир 200 г
  • Багет 1 шт
  • Чебрець сушений, за смаком
  • Гвоздика за смаком
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 216 ккал
  • Білки: 4.5 г
  • Жири: 14.2 г
  • Вуглеводи: 15.5 г

Кроки

60 хв.

  • Для початку необхідно приготувати курячий бульйон. Для цього заливаємо курку холодною водою і варимо на слабкому вогні.

  • Тепер моркву і цибулю-шалот нарізаємо на половинки і обсмажуємо до появи скоринки на олії, додаємо в каструлю. В іншу цибулину цибулі-шалот вставляємо гвоздику і також відправляємо в бульйон. Додаємо петрушку, точніше стебла.

  • Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і смажимо (тушкуємо) на рослинному маслі, додаємо трохи води, цукор, сіль, часник, вино і чебрець, а також вершкове масло.

  • Коли бульйон буде готовий, з неї необхідно видалити м’ясо і всі овочі. Поки гаситься цибулю нарізаємо багет на скибочки і підсмажуємо в духовці.

  • Зливаємо бульйон цибулю, коли він закипить, перелити вміст у горщик і посипаємо посіченою петрушкою. Зверху кладемо багет і сир і відправляємо в духовку. Коли сир розплавиться, блюдо буде готово!

Порада: щоб очі при різанні цибулі не сльозилися, його потрібно замочити в холодній воді. При цьому і лушпиння буде легше зніматися. Також не забувайте в процесі нарізання часто змочувати лезо ножа!

Приємного апетиту і гарного настрою, готуйте з любов’ю!

Сподобався рецепт? Пишіть в коментарях!