ТОП-7 жироспалюючих супів для схуднення

Добірка рецептів дієтичних і низькокалорійних ? супів, які допомагають боротися із зайвою вагою. Покрокове опис приготування. Поради і тонкощі кулінарії. Готуємо просто і смачно!

Пропонуємо вам рецепти жироспалюючих супів для підтримки фігури або схуднення. Прості і швидкі в приготуванні, а смак чудовий!

Вживання супів з низькою калорійністю — відмінний спосіб схуднути. Їх можна включати в звичайний і дієтичний раціон.

Якщо ви віддаєте перевагу більш ситні перші страви, то можете додати біле м’ясо — індичку або курку, т. до. більшість рецептів вегетаріанські.

1. Суп з брокколі і квасолі

Смачне перше блюдо, багате вітаміном C і кальцієм. За бажанням ви можете додати картоплю, моркву чи інші овочі.

Склад:

  • Овочевий бульйон — 250 мл
  • Вода — 250 мл
  • Брокколі — 500 г
  • Консервована квасоля — 250 мл
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. виливаємо В каструлю воду і овочевий бульйон, доводимо до кипіння.
  2. Потім додаємо суцвіття капусти брокколі і варимо до м’якості.
  3. Тепер додаємо квасолю, сіль і чорний перець. Варимо 2-3 хвилини.
  4. Готову страву можна прикрасити зеленню.

2. Морквяний суп

Корисні овочі наповнять ваш організм цінними речовинами. А ніжний смак і приємний аромат подарує гарний настрій.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Каррі — 2 ст. л.
  • Морква — 8 шт.
  • Стебло селери — 4 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Овочевий бульйон — 250 мл
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування:

  1. В каструлі змішуємо олію і порошок каррі. Обсмажуємо 2 хвилини.
  2. Потім додаємо нарізані середніми кубиками морква, стебло селери і цибулю. Обсмажуємо протягом 5 хвилин.
  3. Далі вливаємо бульйон і варимо до м’якості моркви.
  4. Після цього вміст каструлі подрібнюємо за допомогою блендера, солимо.
  5. Готову страву подаємо з лимонним соком.

3. Крем-суп з гарбуза і кукурудзи

Неймовірно корисна гарбуз і кукурудза допоможуть вам швидко скинути зайву вагу без шкоди для здоров’я. Просто і смачно, як і в цьому рецепті!

Інгредієнти:

  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Цибуля-шалот — 1 шт.
  • Гарбуз очищена — 1 шт.
  • кукурудза Консервована — 250 г
  • Орегано — 2 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Овочевий бульйон — 500 мл
  • Лимонний сік — 1 ч. л.

Приготування:

  1. В сковороду з оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю-шалот протягом 1 хвилини.
  2. Тепер додаємо нарізану кубиками гарбуз і орегано. Обсмажуємо ще 5-10 хвилин.
  3. Далі вливаємо овочевий бульйон, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Потім додаємо кукурудзу, знову варимо 5 хвилин.
  4. Після цього вміст каструлі подрібнюємо у блендері, додавши лимонний сік і сіль.
  5. Готову страву прикрашаємо зеленню.

4. Томатний суп

Приємний літній суп, який можна подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.

Інгредієнти:

  • масло — 2 ч. л.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Стебло селери — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Томати у власному соку — 500 г
  • Овочевий бульйон — 250 мл
  • Чебрець — 2 ч. л.
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. В сковороду з розігрітим вершковим маслом обсмажуємо дрібно нарізані часник, цибулю і селеру протягом 5 хвилин.
  2. Потім додаємо томати і овочевий бульйон, а також чебрець, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
  3. Потім подрібнюємо вміст за допомогою блендера, додаємо сіль і перець.
  4. Готову страву прикрашаємо зеленню.

5. Огірковий крем-суп

Це блюдо рекомендуємо подавати холодним. Воно відмінно освіжає спекотним літнім днем.

Склад:

  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Цибуля — 1 шт.
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Огірки — 1 кг
  • Овочевий бульйон — 1,5 літра
  • Сіль, перець — за смаком
  • Йогурт — 100 мл

Приготування:

  1. В каструлі з розігрітим оливковою олія обсмажуємо дрібно нарізані цибулю і часник до м’якості.
  2. Потім додаємо лимонний сік і тушкуємо ще 1 хвилину.
  3. Далі кладемо огірки, нарізані кубиками, овочевий бульйон, сіль і перець. Варимо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин.
  4. Тепер подрібнюємо вміст каструлі з допомогою блендера, додавши йогурт.
  5. Подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню.

6. Суп з капусти

Це перша страва входить в багато дієтичні меню. Легке, приємне на смак і дуже просте у приготуванні, як і цей суп.

Склад:

  • Капуста — 1/2 шт.
  • Стебло селери — 150 г
  • Морква — 200 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Овочевий бульйон — 1 літр
  • Орегано, базилік — 1 ч. л.
  • Оливкова олія — 50 мл
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. В каструлі з розігрітим оливковою олія обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, часник, селеру і моркву до м’якості.
  2. Потім додаємо овочевий бульйон і нашатковану капусту, варимо 15-20 хвилин.
  3. Далі додаємо спеції — орегано і базилік. Перемішуємо і варимо ще 1-2 хвилини.
  4. Готову страву можна подавати зі свіжою зеленню.

7. Курячий суп

Відмінне і всім знайоме блюдо містить дуже мало калорій, але при цьому багате білками.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Стебло селери — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Курячий бульйон — 2 літри
  • Відварна курка — 500 г
  • Чебрець — 1/2 ч. л.
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування:

  1. В каструлі з розігрітим оливковою олія обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, часник, селеру та моркву 2-3 хвилини.
  2. Потім додаємо курку, нарізану кубиками, і обсмажуємо ще 5 хвилин.
  3. Далі вливаємо курячий бульйон, кладемо чебрець, сіль, перець і лимонний сік. Доводимо до кипіння і варимо 15-20 хвилин.
  4. Готову страву подаємо з дрібно нарізаною зеленню.

Гарного вам дня та приємного апетиту! Готуйте смачно і просто разом з нами.

Хочете ще більше смачних рецептів? Підписуйтесь на нас в соцмережах.

Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях.