Пропонуємо вам рецепти жироспалюючих супів для підтримки фігури або схуднення. Прості і швидкі в приготуванні, а смак чудовий!
Вживання супів з низькою калорійністю — відмінний спосіб схуднути. Їх можна включати в звичайний і дієтичний раціон.
Якщо ви віддаєте перевагу більш ситні перші страви, то можете додати біле м’ясо — індичку або курку, т. до. більшість рецептів вегетаріанські.
1. Суп з брокколі і квасолі
Смачне перше блюдо, багате вітаміном C і кальцієм. За бажанням ви можете додати картоплю, моркву чи інші овочі.
Склад:
- Овочевий бульйон — 250 мл
- Вода — 250 мл
- Брокколі — 500 г
- Консервована квасоля — 250 мл
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
- виливаємо В каструлю воду і овочевий бульйон, доводимо до кипіння.
- Потім додаємо суцвіття капусти брокколі і варимо до м’якості.
- Тепер додаємо квасолю, сіль і чорний перець. Варимо 2-3 хвилини.
- Готову страву можна прикрасити зеленню.
2. Морквяний суп
Корисні овочі наповнять ваш організм цінними речовинами. А ніжний смак і приємний аромат подарує гарний настрій.
Інгредієнти:
- Оливкова олія — 3 ст. л.
- Каррі — 2 ст. л.
- Морква — 8 шт.
- Стебло селери — 4 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Овочевий бульйон — 250 мл
- Лимонний сік — 1 ст. л.
- Сіль — за смаком
Приготування:
- В каструлі змішуємо олію і порошок каррі. Обсмажуємо 2 хвилини.
- Потім додаємо нарізані середніми кубиками морква, стебло селери і цибулю. Обсмажуємо протягом 5 хвилин.
- Далі вливаємо бульйон і варимо до м’якості моркви.
- Після цього вміст каструлі подрібнюємо за допомогою блендера, солимо.
- Готову страву подаємо з лимонним соком.
3. Крем-суп з гарбуза і кукурудзи
Неймовірно корисна гарбуз і кукурудза допоможуть вам швидко скинути зайву вагу без шкоди для здоров’я. Просто і смачно, як і в цьому рецепті!
Інгредієнти:
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Цибуля-шалот — 1 шт.
- Гарбуз очищена — 1 шт.
- кукурудза Консервована — 250 г
- Орегано — 2 ч. л.
- Сіль — за смаком
- Овочевий бульйон — 500 мл
- Лимонний сік — 1 ч. л.
Приготування:
- В сковороду з оливковою олією обсмажуємо дрібно нарізану цибулю-шалот протягом 1 хвилини.
- Тепер додаємо нарізану кубиками гарбуз і орегано. Обсмажуємо ще 5-10 хвилин.
- Далі вливаємо овочевий бульйон, доводимо до кипіння і варимо ще 5 хвилин. Потім додаємо кукурудзу, знову варимо 5 хвилин.
- Після цього вміст каструлі подрібнюємо у блендері, додавши лимонний сік і сіль.
- Готову страву прикрашаємо зеленню.
4. Томатний суп
Приємний літній суп, який можна подавати як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
- масло — 2 ч. л.
- Цибуля — 1 шт.
- Стебло селери — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Томати у власному соку — 500 г
- Овочевий бульйон — 250 мл
- Чебрець — 2 ч. л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
- В сковороду з розігрітим вершковим маслом обсмажуємо дрібно нарізані часник, цибулю і селеру протягом 5 хвилин.
- Потім додаємо томати і овочевий бульйон, а також чебрець, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
- Потім подрібнюємо вміст за допомогою блендера, додаємо сіль і перець.
- Готову страву прикрашаємо зеленню.
5. Огірковий крем-суп
Це блюдо рекомендуємо подавати холодним. Воно відмінно освіжає спекотним літнім днем.
Склад:
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Часник — 2 зубчики
- Цибуля — 1 шт.
- Лимонний сік — 1 ст. л.
- Огірки — 1 кг
- Овочевий бульйон — 1,5 літра
- Сіль, перець — за смаком
- Йогурт — 100 мл
Приготування:
- В каструлі з розігрітим оливковою олія обсмажуємо дрібно нарізані цибулю і часник до м’якості.
- Потім додаємо лимонний сік і тушкуємо ще 1 хвилину.
- Далі кладемо огірки, нарізані кубиками, овочевий бульйон, сіль і перець. Варимо на середньому вогні протягом 10-15 хвилин.
- Тепер подрібнюємо вміст каструлі з допомогою блендера, додавши йогурт.
- Подаємо блюдо, прикрасивши його зеленню.
6. Суп з капусти
Це перша страва входить в багато дієтичні меню. Легке, приємне на смак і дуже просте у приготуванні, як і цей суп.
Склад:
- Капуста — 1/2 шт.
- Стебло селери — 150 г
- Морква — 200 г
- Цибуля — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Овочевий бульйон — 1 літр
- Орегано, базилік — 1 ч. л.
- Оливкова олія — 50 мл
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
- В каструлі з розігрітим оливковою олія обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, часник, селеру і моркву до м’якості.
- Потім додаємо овочевий бульйон і нашатковану капусту, варимо 15-20 хвилин.
- Далі додаємо спеції — орегано і базилік. Перемішуємо і варимо ще 1-2 хвилини.
- Готову страву можна подавати зі свіжою зеленню.
7. Курячий суп
Відмінне і всім знайоме блюдо містить дуже мало калорій, але при цьому багате білками.
Інгредієнти:
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Цибуля — 1 шт.
- Стебло селери — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Часник — 2 зубчики
- Курячий бульйон — 2 літри
- Відварна курка — 500 г
- Чебрець — 1/2 ч. л.
- Лимонний сік — 1 ч. л.
- Сіль, перець — за смаком
Приготування:
- В каструлі з розігрітим оливковою олія обсмажуємо дрібно нарізані цибулю, часник, селеру та моркву 2-3 хвилини.
- Потім додаємо курку, нарізану кубиками, і обсмажуємо ще 5 хвилин.
- Далі вливаємо курячий бульйон, кладемо чебрець, сіль, перець і лимонний сік. Доводимо до кипіння і варимо 15-20 хвилин.
- Готову страву подаємо з дрібно нарізаною зеленню.
Гарного вам дня та приємного апетиту! Готуйте смачно і просто разом з нами.
Хочете ще більше смачних рецептів? Підписуйтесь на нас в соцмережах.
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях.