Помідори, моцарелла і базилік разом утворюють тріо, яке перенесе вас прямо до сонячного острова Капрі. Тому враження від томатного супу з моцарелою можна порівняти з відвіданням Італії. Насичено, смачно і ароматно!
Сьогодні ми з вами навчимося готувати суп «Капрезе» за традиційним італійським рецептом. Але не проходьте повз і такого супчика. Ніщо так не вражає нас у кулінарії як кухня Італії, і кожен ми не перестаємо дивуватися її різноманітності та неймовірної краси!
Інгредієнти
- Бульйон курячий 250 мл
- Масло оливкова 1 ст. л.
- Часник 4 зубчик
- Цибуля ріпчаста ½ шт
- Помідори 500 г
- Сир Моцарелла 250 г
- Вершки 100 г
- Базилік свіжий 100 г
- Перець чорний мелений за смаком
- Оцет бальзамічний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 150 ккал
- Білки: 3.5 г
- Жири: 11.5 г
- Вуглеводи: 8.3 г
Кроки
30 хв.
-
У каструлі розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо дрібно нарізану цибулю до м’якості близько 5 хвилин.
-
Потім додаємо часник, також порізаний дуже дрібно. Обсмажуємо ще 1 хвилину.
-
Після цього вливаємо в каструлю курячий бульйон і томати, попередньо нарізані кубиками без шкірки. Ви також можете використовувати томати у власному соку. Доводимо до кипіння і варимо хвилин 10, солимо і перчимо.
-
Потім знімаємо каструлю з вогню і додаємо в неї нарізані листя базиліка. Подрібнюємо вміст за допомогою блендера до однорідного стану.
-
Далі необхідно додати вершки і все ретельно перемішати.
-
Тепер розливаємо суп по тарілках, зверху кладемо половинку моцарели і відправляємо в духовку на 2-3 хвилини.
-
Готову страву зверху прикрашаємо листям базиліка і бальзамічним оцтом.
Порада: якщо ви хочете більше сиру, то можете додати в суп тертий пармезан. Також подавати таку страву рекомендується з сухарями або грінками.
Гарного вам дня та приємного проведення часу! Готуйте тільки найкраще!
Підписуйтесь на соціальні мережі! Не пропустіть багато цікавого!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!