Готові їсти помідори в будь-якому вигляді? Тоді вам безсумнівно сподобається томатний суп з базиліком! Смак воістину ніжний і чудовий, такого супчика хочеться ще і ще. Тому рекомендуємо вам готувати невелику порцію, літра так два з половиною, щоб отримати задоволення і не объестся.
Інгредієнти
- Вода ½ л
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Часник 6-7 зубчик
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Томати у власному соку 1000 г
- Сир бринза за смаком
- Вершки 200 мл
- Базилік свіжий 1 пучок
- італійські Трави за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Цукор-пісок 1-2 щіпка
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 174 ккал
- Білки: 3.8 г
- Жири: 10.4 г
- Вуглеводи: 15 г
Кроки
15 хв.
-
Цибулю ріжемо дрібно і відправляємо на сковорідку обсмажуватися.
-
Коли цибуля зарум’яниться додаємо до нього дрібно нарізаний часник і обсмажуємо ще пару хвилин.
-
Помідори очищаємо від шкірки і подрібнюємо в блендері. До речі, разом консервованих відмінно підійдуть і свіжі помідори. Обсмажену цибулю з часником перекладаємо в каструлю і додаємо туди ж отриману томатну пасту з чаші блендера. Включаємо плиту на середню потужність.
-
Доливаємо води, щоб наш супчик вийшов більш рідкої консистенції. Регулюйте кількість води по своєму смаку.
-
Коли рідина закипить. додаємо цукор. Потім потрібно перемішати суп ложкою. Кип’ятити 2 хвилини.
-
Настала черга приправ. Відправляємо в бульйон перець, сіль і щіпку італійських трав. Кип’ятимо 1-2 хвилини.
-
Свіжий базилік рубаємо ножем і перекладаємо його в каструлю. Додаємо вершки і перемішуємо.
-
Коли томатний суп з базиліком закипить, приступаємо до пюрированию за допомогою заглибного блендера. Потім даємо супчику прокипіти кілька хвилин.
-
При подачі можна прикрасити суп тертим сиром і грінками.
Порада: хочете дізнатися, як приготувати томатний суп без варіння? Тоді подивіться цей рецепт, можливо, він вам сподобається ще більше!
Приємного апетиту, дорогі!
Їжте смачно і будьте щасливі!
Приєднуйтесь до нашої групи в Instagram, так багато смачного!