Суп з соєвим соусом або Рамен — своєрідний фастфуд японської кухні. А так як жителі країни висхідного сонця є прихильниками здорового харчування, то таке перша страва має велику енергетичну цінність!
Слово «рамен» складається з двох і перекладається як «витягувати» і «локшина». В середньоазіатському варіанті такий суп називається Лагман. В Японії, наприклад, суп Рамен з пряним соєвим соусом знайшов таку популярність, що продається в торгових автоматах! Пропонуємо вам також ознайомитися з цим рецептом!
Інгредієнти
- Вода 1.5 л
- Свинина 500 г
- Масло кунжутне за смаком
- Часник 3 зубчик
- Паростки квасолі за смаком
- Цибуля зелена 2 пучок
- Яйце куряче (варене круто) 2 шт.
- Соус соєвий 4 ст. л.
- Імбир 50 г
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 211 ккал
- Білки: 5.1 г
- Жири: 16.2 г
- Вуглеводи: 11.5 г
Кроки
2 год. 0 хв.
-
Приготуємо м’ясо. Краще всього використовувати цілий шматок свинини. Його необхідно посипати і натерти сіллю (бажано заздалегідь).
-
Потім в каструлю з холодною водою викласти м’ясо, очищені зубчики часнику, пучок зеленого цибулі і нарізану часточками корінь імбиру. Довести до кипіння і варити 1,5 години.
-
Коли м’ясо приготується, викладаємо його в окрему тарілку, а бульйон проціджуємо через сито.
-
У проціджений бульйон вливаємо соєвий соус, кунжутне масло і солимо.
-
Поки каструля знову закипає, дрібно нарізаємо зелену цибулю, а свинину — тонкими шматочками.
-
В іншій каструлі необхідно відварити локшину, але не до повної готовності.
-
Коли все готово, викладаємо локшину на дно тарілки, зверху наливаємо бульйон, додаємо шматочки свинини, бобові паростки, зелений лук і половинку вареного яйця.
Порада: для такого супу відмінно підходить будь-локшина швидкого приготування. З цим блюдом відмінно поєднуються гриби — печериці або шиітаке. Замість свинини можна використовувати яловичину або навіть морепродукти!
Приємного апетиту і гарного настрою! Бережіть себе!
Підписуйтесь на наші соціальні мережі! Діліться з нами результатами!