Сьогодні ми приготуємо знайомий всім ще з дитинства суп з м’ясними курячими кульками або фрикадельками і засмажкою. Традиційне блюдо за нашими рецептами набуває зовсім новий вигляд. Як завжди все просто, швидко і смачно!
Вперше готувати фрикадельки стали в Італії і Франції. Як правило у фарш для них додають різні спеції та зелень, а іноді хліб і яйця. На відміну від тюфтельок, які зазвичай заправляються крупами, фрикадельки саме варять, а не гасять. Радимо вам також спробувати суп за таким рецептом!
Інгредієнти
- Вода 2.5 л
- Курячий фарш 300 г
- Олія оливкова 50 мл
- Часник 2 зубчик
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 219 ккал
- Білки: 5.8 г
- Жири: 13.4 г
- Вуглеводи: 18.1 г
Кроки
40 хв.
-
У каструлю наливаємо холодну воду і ставимо на вогонь, а в цей час нарізаємо кубиками картоплю.
-
Потім дрібно шаткуємо цибулю, а моркву тремо на крупній тертці.
-
Коли вода закипить, кладемо картоплю в каструлю.
-
Тепер на оливковій олії обсмажуємо цибулю протягом 4-5 хвилин, потім додаємо моркву і обсмажуємо ще 5 хвилин.
-
В цей час у курячий фарш додаємо трохи солі і дрібно нарізаний часник, ретельно перемішуємо і формуємо невеличкі кульки.
-
Коли зажарка приготується, додаємо її в каструлю, потім кладемо фрикадельки, сіль, перець, а також зелень і лавровий лист. Варимо 10 хвилин.
-
Готову страву можна подавати зі сметаною.
Порада: для більш насиченого смаку можна використовувати не воду, а курячий бульйон. Також у фарш можна додати хліб, яйце, щоб фрикадельки не розвалилися.
Приємного апетиту і гарного вечора! Готуйте від усієї душі!
Ви можете знайти більше цікавого в наших соцмережах! Поспішайте передплатити!
Хочете щось змінити у рецепті? Висловлюйте ідеї в коментарях!