Суп з фрикадельками і сочевицею чудово може доповнити дієтичне меню. Звичайно, якщо для фаршу використовується нежирне м’ясо. На відміну від квасолі і гороху, сочевиця не викликає в організмі підвищеного газоутворення. А у вітамінах і поживністю не поступається перерахованим вище, тому сміливо готуйте сочевичний суп!
Інгредієнти
- М’ясний фарш 400 г
- Часник 2 зубчик
- коричнева Сочевиця 150-200 г
- Картопля 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Томатна паста-1-2 ст. л
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 83 ккал
- Білки: 4.6 г
- Жири: 1.5 г
- Вуглеводи: 12 г
Кроки
60 хв.
-
Перше, що необхідно зробити — поставити варитися сочевицю, т. до. вона готується найдовше. Промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю, заливаємо чистою водою і варимо до напівготовності, приблизно 25 хвилин після закипання води.
-
Для приготування фрикадельок необхідно приправити фарш. Додаємо в нього часник, пропущений через прес або натертий на тертці, сіль і чорний мелений перець.
-
Формуємо невеликого розміру фрикадельки і складаємо їх на тарілку. Картоплю нарізаємо кубиками. У мене цибулю з морквою невеликі, тому я взяла їх за 2 штуки. Подрібнюємо їх ножем.
-
Тим часом прийшов час закладати картоплю і фрикадельки в каструлю. Варимо все разом ще 15 хвилин. При необхідності знімаємо піну з поверхні бульйону.
-
Моркву з цибулею і томатною пастою обсмажуємо на рослинному маслі. Потім додаємо в суп і варимо ще 10-15 хвилин. Солимо і приправляємо за смаком.
-
Ось такий гарний супчик у нас вийшов!При бажанні, додаємо в нього при подачі сметану.
На відміну від круп або макаронних виробів, сочевиця не збільшується в об’ємі при варінні. Тому, якщо ви хочете суп гущі, додавайте сочевиці більше і навпаки.
Також, майте на увазі, що різний сорт сочевиці має свій час приготування. Швидше вариться червона, найдовше — зелена.
Готуйте смачні страви і радуйте себе і своїх близьких!
Нагадуємо, що ви можете приєднатися до наших акаунтів в соц.мережах і бути в курсі всіх простих рецептів!
На цьому у мене все. Побачимося в наступному рецепті, дорогі читачі!