Суп «Довга» на кефірі – традиційне азербайджанське страва, схожа на окрошку. Великий вміст зелені збагачує суп вітамінами. Приготуйте і напишіть свій відгук для інших читачів, він буде вельми корисним!
Інгредієнти
- Вода ½ л
- Рис 200 г
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Кріп за смаком
- Цибуля зелена за смаком
- Яйце куряче 1 шт.
- Кефір-1 л
- М’ята свіжа-за смаком
- Базилік свіжий, за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 366 ккал
- Білки: 14.8 г
- Жири: 6 г
- Вуглеводи: 64.9 г
Кроки
30 хв.
-
В каструлі або казані змішуємо промитий рис, борошно і яйце.
-
Додаємо кефір, воду і ретельно перемішуємо.
-
Ставимо каструлю на сильний вогонь і доводимо суп до кипіння, при тому постійно помішуючи. Як тільки кефір закипить, зменшуємо вогонь і варимо до готовності рису, приблизно 15 хвилин.
-
За 5 хвилин до готовності додаємо дрібно нарізані цибулю і зелень, а також всі заявлені приправи.
-
Подавати суп можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного вам апетиту!
Порада: довгу можна приготувати більш спрощеним способом. Для нього окремо відваріть рис, яйце і борошно виключіть. А потім з’єднайте всі інгредієнти в каструлі. Варити не треба.
Можливо, буде цікавий ще цей рецепт супу на молоці. Подивіться на дозвіллі!
Який би ви хотіли дізнатися рецепт? Напишіть нам у коментарі знизу.
Готуйте з любов’ю і все буде смачно!