Суп харчо в мультиварці Редмонд — страва, перед яким неможливо встояти. Ароматні трави і спеції, натуральні овочі та м’ясо — справжній чоловічий набір. Будьте впевнені, що однієї тарілки вам буде замало! Давайте приготуємо!
Точно не встановлено, коли і яким чином з’явився харчо. Деякі вважають, що він виник одночасно з самою Грузією. Також говорити суп-харчо невірно, адже ми не говоримо суп-вуха або суп-борщ, це самостійне блюдо. Ось такий рецепт також дивно смачний!
Інгредієнти
- Рис 2 ст. л.
- Баранина 600 г
- Олія оливкова 50 мл
- Часник ½ головка
- Кінза 1 пучок
- Петрушка (корінь) 1 шт
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1-2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- Помідори 500 г
- Волоські горіхи за смаком
- Лавровий лист 2-3 шт.
- Хмелі-сунелі 1 ст. л.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Соус ткемалі 2-3 ст. л.
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 212 ккал
- Білки: 4.4 г
- Жири: 12.8 г
- Вуглеводи: 20.1 г
Кроки
2 год. 0 хв.
-
Спочатку приготуємо піджарку. Для цього цибулю наріжемо середники кубиками.
-
Також у вигляді кубиків нарізаємо моркву.
-
Мультиварку встановлюємо на режим смаження, вливаємо в чашу оливкову олію, викладаємо цибулю і моркву. Обсмажуємо до золотистого кольору.
-
Тепер помідори очищаємо від шкірки ножем і нарізаємо дрібними кубиками. Також нарізаємо м’якоть баранини на середні шматочки.
-
Додаємо томати і м’ясо в каструлю, солимо і перчимо, обсмажуємо приблизно 25 хвилин. Блюдо потрібно пробувати на різних етапах готування і додати спеції за смаком.
-
Після цього перекладаємо вміст чаші в окрему каструлю, а поки зваримо бульйон. Нарізаємо баранину на кісточці.
-
Тепер наливаємо в миску воду, кладемо баранину, цибулю, моркву і пучок зелені. Ставимо режим «Суп/варка» на 50 хвилин.
-
Коли бульйон буде готовий, видаляємо з нього моркву, цибулю і зелень. Закладаємо рис і варимо в тому ж режимі ще 20 хвилин.
-
У цей час нарізаємо овочі, що залишилися — часник, корінь петрушки, зелень і болгарський перець. А також збираємо приправу.
-
Коли рис буде готовий, додаємо в чашу обсмажені м’ясо і овочі, товчені волоські горіхи, приправу, а також залишилися нарізані овочі, крім зелені.
-
Опускаємо попаритися головку часнику, вливаємо соус ткемалі і кладемо зелень.
-
Варимо все разом приблизно 5-7 хвилин з відкритою кришкою. Страва готова!
Порада: так як ми використовуємо режим скороварки, то піну видаляти при варінні бульйону не потрібно. До того ж рис, який перед приготуванням обов’язково потрібно промити, не дозволить отримати прозорості.
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
Пишіть у коментарях про свої результати! Діліться успіхами!