⏱ Час варіння шлунків індички
В каструлі | В мультиварці | В мікрохвильовці |
80-90 хв | 50-60 хв | 45-50 хв |
При варінні шлунків важливо орієнтуватися не на час, а на готовність продукту. Якщо час вийшов, а шлунки ще недостатньо м’які, не варто знімати каструлю з вогню або вимикати мультиварку.
Технологія варіння шлунків індички
У каструлі
- Перш ніж варити шлунки індички, їх потрібно ретельно промити, очистити від пленочек.
- Розрізати субпродукт на шматочки. Можна варити цілком, але тоді час термообробки слід збільшити.
- В чисту каструлю налити воду, підсолити. Дати покипіти і покласти м’ясо, знову дочекатися кипіння. Обов’язково потрібно видалити піну.
- зменшити Вогонь і накрити ємність кришкою.
- Варити мінімум 60 хв. Якщо шлунки готуються цілком, час збільшити до 80 хв.
Кухаря рідко обмежуються простою варінням. Після слід гасіння, також шлунки можна підсмажити з гарніром або без.
Відео-рецепт індичих пупочков в підливі
Як правильно приготувати печінку індички — перейти до статті.
В мультиварці
- Субпродукт, як і при варінні в каструлі, слід підготувати: прибрати плівки, сполоснути в проточній воді.
- На дно чаші рекомендується покласти шматочок масла – так шлунки будуть смачніше і м’якше.
- Укласти желужки. Для кращого пропарювання і декоративності готового страви, шлунки можна розрізати на кілька частин.
- Додати приправи, трохи посолити.
- Вибрати режим «Гасіння», таймер на 50-60 хв, в залежності від жорсткості продукту.
- Одночасно з шлунками можна покласти в чашу шари тертої моркви, картоплю або томати.
Смак шлуночків відтіняє рис або овочі – парові, або приготовлені так само в пароварці.
В мікрохвильовці
- В мікрохвильовці варити шлунки індички потрібно в кілька прийомів. Очистити шлунки і помістити в ємність. Краще вибирати для приготування в печі спеціальну товстостінну каструлю. Наявність ручок спростить виймання гарячої посуду.
- Збризнути маслом, можна взяти оливкова, і запустити мікрохвильовку на 10 хв. потужність 800 Вт.
- Перекласти субпродукт в іншу ємність і долити води, щоб повністю покрити м’ясо. Знову відправити у піч на 15 хв.
- На цьому етапі можна зупинитися і готувати окремий гарнір для шлуночків. Або ж нарізати овочі (картопля, морква, для соковитості додати перець і томат), згасити їх соці від шлунків близько 15 хв. Далі перекласти «пупочки» до овочів і знову помістити в мікрохвильову піч на 15 хв.
- Якщо спільно з овочами готувати шлунки не планується, слід додати час останнього гасіння, щоб продукт став м’яким і легко протыкался виделкою.
Обов’язково потрібно видаляти не тільки плівку, але і жовч. Якщо знехтувати обробкою, смак страви буде гірким, а користь мінімальною.
Корисні і шкідливі властивості шлунків індички
Корисні
- Великий вміст білка, при цьому шлунки малокалорійні. Продукт підходить для дієтичного харчування.
- субпродукте міститься повна група вітаміну В, важливий для еластичності шкіри і стану волосся вітамін Е.
- Регулярно вживаючи в їжу «пупки», можна забути про хвороби. Аскорбінова кислота запобігає порушення імунної функції.
- «Бойовий» склад мікроелементів, серед яких залізо, кальцій і цинк, забезпечує злагоджену роботу всього організму і нормалізацію обмінних процесів.
Раніше шлуночками навіть лікували діарею. Цілющий ефект давала плівочка з продукту – її сушили і перемелювали в порошок.
❌ Врденые
- Субпродукт не містить ні найменшої частинки жиру. Якщо впасти в азарт схуднення і харчуватися виключно шлунками, можна втратити здоров’я шкіри, волосся і організму в цілому.
- Неправильна підготовка шлунків може зіпсувати трапезу й навіть зашкодити здоров’ю. Деякі виробники продають шлунки неочищеними від залишків їжі, часто трапляються камінчики.
Зберігати «пупки» більше 2 діб не рекомендується. Заморожування продукту теж небажано, краще готувати свіжі шлунки.