Скільки часу і як правильно варити шлунки індички

Як правильно варити пупки індички – дивіться тут. 3 способу приготування – каструлі, мультиварці, мікрохвильовій печі. Користь і шкода шлунків індички.

⏱ Час варіння шлунків індички

В каструлі В мультиварці В мікрохвильовці
80-90 хв 50-60 хв 45-50 хв

При варінні шлунків важливо орієнтуватися не на час, а на готовність продукту. Якщо час вийшов, а шлунки ще недостатньо м’які, не варто знімати каструлю з вогню або вимикати мультиварку.

Технологія варіння шлунків індички

У каструлі

  1. Перш ніж варити шлунки індички, їх потрібно ретельно промити, очистити від пленочек.
  2. Розрізати субпродукт на шматочки. Можна варити цілком, але тоді час термообробки слід збільшити.
  3. В чисту каструлю налити воду, підсолити. Дати покипіти і покласти м’ясо, знову дочекатися кипіння. Обов’язково потрібно видалити піну.
  4. зменшити Вогонь і накрити ємність кришкою.
  5. Варити мінімум 60 хв. Якщо шлунки готуються цілком, час збільшити до 80 хв.

Кухаря рідко обмежуються простою варінням. Після слід гасіння, також шлунки можна підсмажити з гарніром або без.

Відео-рецепт індичих пупочков в підливі

Як правильно приготувати печінку індички — перейти до статті.

В мультиварці

  1. Субпродукт, як і при варінні в каструлі, слід підготувати: прибрати плівки, сполоснути в проточній воді.
  2. На дно чаші рекомендується покласти шматочок масла – так шлунки будуть смачніше і м’якше.
  3. Укласти желужки. Для кращого пропарювання і декоративності готового страви, шлунки можна розрізати на кілька частин.
  4. Додати приправи, трохи посолити.
  5. Вибрати режим «Гасіння», таймер на 50-60 хв, в залежності від жорсткості продукту.
  6. Одночасно з шлунками можна покласти в чашу шари тертої моркви, картоплю або томати.

Смак шлуночків відтіняє рис або овочі – парові, або приготовлені так само в пароварці.

В мікрохвильовці

  1. В мікрохвильовці варити шлунки індички потрібно в кілька прийомів. Очистити шлунки і помістити в ємність. Краще вибирати для приготування в печі спеціальну товстостінну каструлю. Наявність ручок спростить виймання гарячої посуду.
  2. Збризнути маслом, можна взяти оливкова, і запустити мікрохвильовку на 10 хв. потужність 800 Вт.
  3. Перекласти субпродукт в іншу ємність і долити води, щоб повністю покрити м’ясо. Знову відправити у піч на 15 хв.
  4. На цьому етапі можна зупинитися і готувати окремий гарнір для шлуночків. Або ж нарізати овочі (картопля, морква, для соковитості додати перець і томат), згасити їх соці від шлунків близько 15 хв. Далі перекласти «пупочки» до овочів і знову помістити в мікрохвильову піч на 15 хв.
  5. Якщо спільно з овочами готувати шлунки не планується, слід додати час останнього гасіння, щоб продукт став м’яким і легко протыкался виделкою.

Обов’язково потрібно видаляти не тільки плівку, але і жовч. Якщо знехтувати обробкою, смак страви буде гірким, а користь мінімальною.

Корисні і шкідливі властивості шлунків індички

Корисні

  1. Великий вміст білка, при цьому шлунки малокалорійні. Продукт підходить для дієтичного харчування.
  2. субпродукте міститься повна група вітаміну В, важливий для еластичності шкіри і стану волосся вітамін Е.
  3. Регулярно вживаючи в їжу «пупки», можна забути про хвороби. Аскорбінова кислота запобігає порушення імунної функції.
  4. «Бойовий» склад мікроелементів, серед яких залізо, кальцій і цинк, забезпечує злагоджену роботу всього організму і нормалізацію обмінних процесів.

Раніше шлуночками навіть лікували діарею. Цілющий ефект давала плівочка з продукту – її сушили і перемелювали в порошок.

❌ Врденые

  1. Субпродукт не містить ні найменшої частинки жиру. Якщо впасти в азарт схуднення і харчуватися виключно шлунками, можна втратити здоров’я шкіри, волосся і організму в цілому.
  2. Неправильна підготовка шлунків може зіпсувати трапезу й навіть зашкодити здоров’ю. Деякі виробники продають шлунки неочищеними від залишків їжі, часто трапляються камінчики.

Зберігати «пупки» більше 2 діб не рекомендується. Заморожування продукту теж небажано, краще готувати свіжі шлунки.