Кукурудза на пару

Варіння кукурудзи в качанах на пару – один з найбільш простих і смачних способів приготувати свіжу кукурудзу. Для цього потрібно всього два інгредієнти:

Варіння кукурудзи в качанах на пару — один з найбільш простих і смачних способів приготувати свіжу кукурудзу. Для цього потрібно всього два інгредієнти: кукурудза і вода. Процес приготування на пару відбувається дуже швидко і дозволяє кукурудзі зберегти всі її поживні речовини. Цей метод дійсно дозволяє виявити і підкреслити кращий смак і текстуру свіжої сезонної кукурудзи.

Для використання стандартного методу приготування на пару вам будуть потрібні кошик для пароварки і каструля. Якщо у вас немає пароварки, не переживайте. Перелічені альтернативні методи з використанням вашої мікрохвильової печі, сковороди або духовки.

Інгредієнти

  • 3 кукурудзяного качана
  • вода

Рецепт приготування кукурудзи на пару

Зберіть інгредієнти.

Очистіть кукурудзу від лушпиння. Видаліть всі знебарвлені ядра, пошкоджені комахами. В залежності від розміру корзини для пароварки вам, можливо, доведеться розрізати качани навпіл, щоб вони були досить короткими.

Додайте води у велику каструлю і вставте грати для приготування на пару. Переконайтеся, що води достатньо і кукурудза не буде стикатися на дні грати пароварки з водою. Якщо це так, злийте небагато.

Накрийте каструлю кришкою і доведіть воду до кипіння на сильному вогні.

Коли вода закипить, покладіть кукурудзу в кошик пароварки всередині каструлі з допомогою щипців.

Накрийте каструлю кришкою і дайте кукурудзі пропаритися протягом 4 хвилин або поки вона не стане темно-жовтого і хрусткою. Якщо ви віддаєте перевагу більш м’яку кукурудзу, готуйте на пару 7 хвилин. Щоб кукурудза була надто м’якою, готуйте на пару 10-15 хвилин. Чим довше ви готуєте кукурудзу на пару, тим більше уваги слід приділяти рівню води. Не дозволяйте опускатися до рівня нижче 2 сантиметрів, інакше вода може википіти і каструля постраждає-за високої температури.

Вимкніть конфорку і акуратно дістаньте кукурудзу з каструлі щипцями. Подавайте або з маслом, сіллю і перцем.

Можна готувати кукурудзу в качанах без кошика пароварки?

Якщо у вас немає пароварки, спробуйте ці методи.

Він: Доведіть 2-5 см води в сковороді до кипіння. Додайте очищені кукурудзяні качани в воду. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою. Готуйте на пару 4 хвилини або поки вона не стане яскраво-жовтою. Якщо у вас велика сковорода, ви можете готувати на пару три або чотири качана за раз.

Духовка: нагрійте духовку до 200 °C. Почистіть кукурудзу і при необхідності розріжте її навпіл. Помістіть її в миску або форму для запікання з 1 см води. Накрийте форму алюмінієвою фольгою і запікайте 30 хвилин. Вибравши блюдо відповідного розміру, ви можете готувати на пару кілька качанів одночасно.

Мікрохвильова піч: приготувати кукурудзу в качанах у мікрохвильовій печі можна двома способами. Найпростіший — помістити качани в мікрохвильову піч, не очищаючи її від лушпиння і не обрізаючи. Поставте в мікрохвильову піч на 4 хвилини і дістаньте після кукурудзу щипцями або прихватками. Обріжте нижню частину качана. Недоліком є те, що таким способом можна готувати тільки один качан за раз.

Щоб поставити в мікрохвильову піч більше одного качана за раз, очистіть їх, розріжте навпіл і покладіть в миску або блюдо з парою столових ложок води. Накрийте поліетиленовою плівкою і поставте в мікрохвильову піч на 4-6 хвилин. При необхідності збільште час.

Поради по приготуванню кукурудзи на пару

Виберіть молоду, свежесорванную кукурудзу і насолоджуйтеся її солодкістю і ніжністю.

Не соліть воду або кукурудзу перед приготуванням. Сіль зробить кукурудзу жорсткою. Збережіть сіль і масло для приправи кукурудзи після того, як вона пропарилася.

Найкращий час варіння кукурудзяних качанів на пару — 4 хвилини. При цьому готові ядра залишаються хрусткими і солодкими.

Як зберігати варену кукурудзу

Кукурудза на пару може зберігатися в холодильнику, накритій або добре загорнутої в алюмінієву фольгу, протягом 3-4 днів. Можна або залишити качан, або прибрати. Залишки кукурудзи відмінно підходять для салатів, тако і кесадільї.