Каву в турці готується з використанням особливого методу нагрівання тонко подрібненої кави і води в турці. В результаті ви отримаєте густий і пінистий кави з сильним ароматом.
Основи приготування кави по-турецьки
Турка — це назва горщика з довгою ручкою для заварювання турецької кави. У Росії вона називається турка, а у всьому світі ібрик або джезві ( Ibrik or cezve ). Турка зазвичай виготовляється з міді, але може бути з нержавіючої сталі, кераміки чи навіть срібла.
Турецька кава рецепт
Посуд та інгредієнти для кава по турецьки
Вам не потрібно багато посуду для того щоб зробити турецька кава — турецька млин, турка, кілька чаш, а при бажанні — цукор або спеції. Якщо ви використовуєте кардамон (дуже автентично!), спробуйте цільні насіння, дуже дрібно їх розчавити і використовувати з обережністю.
Турецька млин
Спеціальні мідні млини можна знайти практично скрізь (спробуйте грецькі або турецькі продовольчі магазини або знайдіть млин Цассенхаус), слідкуйте за помелом виключно обережно.
Подрібнення кави
Турецька кава вимагає дуже тонкого помелу — тонше, ніж еспресо — або майже такої ж якості, як дитяча присипка.
Вимірювання кави
Зазвичай ми спочатку додаємо холодну прісну воду — використовуйте ваші чашки, щоб виміряти кількість (ми не робили на цьому малюнку). Потім додайте одну чайну ложку кави в воду. Налаштуйте по своєму смаку.
Додати цукор в каву
Відрегулюйте за смаком, але зазвичай я додаю 1 чайну ложку на кожні дві чайні ложки кави. Також дуже важливо — розмішайте воду з холодною водою, кавою і цукром, перш ніж починати варити до тих пір, поки цукор не розчиниться.
Як варити турецька кава
Як тільки ваш цукор повністю розчиниться, починайте варити на середньому вогні. Занадто висока температура зашкодить кави. На цьому етапі нічого не робіть (більше не заважайте), але дивіться уважно.
Варимо турецьку каву в турці — перше кипіння
Як тільки суміш почне кипіти, вона буде швидко спінюватися. Перш ніж піна почне текти, зніміть турку з вогню і дайте піні осісти.
Правильно варимо турецька кава — друге кипіння
Дайте піні знову наростити (пам’ятаєте, що вона почне швидко зростати після попереднього рази), і знову зніміть з вогню, щоб вона спала.
Продовжуємо варити каву в турці — третье кипіння
За бажанням, на третьому кипінні, ви можете зупинити варіння в цій точці і подавати (не розмішуючи).
Завершуємо варити каву в турці
Це зовсім необов’язково — насправді, три варіння є достатньою кількістю.
Як подати турецька кава
наливайте по Черзі в кожну чашку — 15 мл тут, 15 мл там, потім поверніться до першої чашці ще на 15 мл
Смачний турецька кава готовий!
Після того, як кава поданий, велика частина основи залишається в турці (завдяки днища). Метод перемішування дає досить чисту чашку — не таку чисту, як прес, але дуже приємну. Насолоджуйтесь!
Як зробити турецька кава без турки
Турецький кавник — ідеальний інструмент для приготування цього особливого кави. Він традиційно виготовляється з міді, але сьогодні широко розповсюджені із нержавіючої сталі, кераміки чи навіть скла. Не турбуйтеся, якщо у вас немає традиційної турки. Невелика каструля теж підійде.
Поради кращого рецепту турецької кави
Ось кілька порад, як приготувати каву з достатньою кількістю піни зверху і бажаної консистенцією:
- Використовуйте мелений кави. Якщо ваш кави не свіжий і місяцями стоїть в коморі, він не спіниться. Щоб кава залишався свіжим після розтину упаковки, зберігайте його в герметичному контейнері в холодильнику.
- Використовуйте холодну фільтровану воду. Ніколи не намагайтеся робити це з теплою або гарячою водою.
- Змішайте каву, воду і цукор (якщо ви його використовуєте). Не змішуй швидко. Завжди ставитеся до свого кави з добротою.
- Готуйте каву на повільному вогні , помішуючи два або три рази, поки він не почне підніматися. Ніколи не дозволяйте кипіти. Приберіть його до кипіння.
- Після готовності кави повільно наливайте його в чашки.
Кава по турецьки з молоком?
Традиційно турецька кава відомий своїм сильним ароматом, тому його ніколи не роблять з молоком. Тим не менш, я пам’ятаю, що мама робила його з молоком для мене, коли я була дитиною. Тому використовуйте молоко тільки для додання йому м’якого смаку, але не чекайте, що кава буде пінистим.
Чому він подається з водою?
Завжди подається зі склянкою води. Це тому, що вам треба підготувати свій смак кави. Традиційно спочатку ви п’єте воду, а потім каву, щоб відчути його максимальний аромат і смак. Ви можете покласти тонкий шматочок яблука або пелюстки троянди у воду, щоб надати їй тонкий аромат.