Як приготувати еспресо.

Вичерпне керівництво та майстер-клас з приготування еспрессо. Це керівництво призначене для того, щоб дати вам деякі основні

Вичерпне керівництво та майстер-клас з приготування еспрессо. Це керівництво призначене для того, щоб дати вам деякі основні принципи, необхідні для того, щоб зробити відмінний еспресо.

Еспресо — гаряче обговорювана тема в сфері кавових напоїв. Деякі поклоняються цього напою, інші зневажають. Одні вважають, що занадто багато уваги приділяється дрібниць, інші вважають, що цього недостатньо.

Ми будемо використовувати популярну споживчу кавоварку, в покрокової інструкції розглянемо кілька основних принципів приготування відмінного еспресо. Крок за кроком зробимо традиційний подвійний еспресо. Опишемо важливі речі, які можуть покращити ваш напій. Перед тим як почати у вас повинен бути якісний, свіжий кави і гарна, свіжа, фільтрована вода.

Приготування кави еспресо:

Свіже кава з водою і чисте обладнання

Відмінний еспресо виходить коли все, що ви використовуєте, свіже і хорошої якості. Кава, обсмажений протягом останніх двох тижнів. Свіжа, чиста і відфільтрована вода. Очистіть групову голівку і дисперсійний екран (цей екран піднімається там, де блокується ваш портфильтр). Чистий портфильтр.

Розігрійте обладнання

Переконайтеся, що все, що ви використовуєте для приготування еспресо, гаряче: апарат і чашку. У ньому буде лише близько 50-60 мл рідини і крему (близько 40-45 г ваги), потрібна запобігти занадто швидке охолодження еспресо.

Перемолоти кави перед приготуванням.

Один з ключів до хорошої кави еспрессо — перемолоти кави буквально за кілька секунд до того, як ви покладете його в кавоварку, готову до приготування. Одним з ключових елементів еспресо є роль вуглекислого газу (CO2); це допомагає транспортувати нерозчинні у воді смакові і ароматичні елементи в чашку і сприяє розвитку крему. Свіжі кавові зерна зберігають його у великій кількості, але приблизно 80% накопиченого CO2 видаляється з кави протягом 2 хвилин після його подрібнення.

Рекомендована дозировка 16-19 грам кави.

В залежності від вашої машини, дозуйте нормальний обсяг подвійного кави. 18 грам — хороша доза.

Рівномірно розподіліть каву.

Кави повинен бути рівномірно розподілений в кошику фільтра, перш ніж ви почнете робити свій напій.

Використовуйте темпер для еспрессо.

З допомогою переважного темпера для еспресо зробіть фінішне вирівнювання.

Зафіксуйте в машині портафильтр.

Дуже обережно, не поворухнувши й не стрясаючи портафильтр, зафіксуйте його в еспрессо-машині. Звертайтеся з ним акуратно, коли вставляєте його в машину і фіксуєте на місці.

Починаємо готувати espresso.

Як тільки портафильтр на місці, починайте. На машині з важелем це означає, що потрібно потягнути важіль вниз, щоб звести пружину (або вгору, щоб відкрити варильну камеру). На ручному, напівавтоматичному або автоматичному автоматі це означає натискання кнопки заварювання при натисканні на важіль перемикача. Якщо на вашому апараті є який-небудь режим прединфузии, використовуйте його — це покращує еспресо.

Дивіться і насолоджуйтесь процесом.

Слідкуйте уважно за густою консистенцією еспресо. Слідкуйте за такими речами, як потік, що кружляють і танцюючі (якщо це станеться, щось не так з тим, як ви упакували кави). Спостерігайте і виявляти будь-які дефекти.

Ваш еспресо готовий!

Ми використовуємо шкалу для демонстраційних цілей, але насправді я не фанат «точності» і не важливо дотримуватися точно заданий обсяг (або вагу). Мені подобається спостерігати за процесом приготування. Якщо ви набрали 40-45 г еспресо і ви бачите, що він блідне і виснажується раніше, немає ніякого злочину в тому, щоб зупинити до того, як ваш цільовий обсяг буде досягнутий. Зрештою, смак — ось що важливо.

Подавайте з ложкою демитас і насолоджуйтеся.

Деякі люди люблять розмішувати вершки в еспрессо. Деяким подобається пити його так, як він був приготований. Треті люблять знімати вершки. Надаючи ложку, ви даєте своїм гостям вибір.