Картопляний суп без мяса

➡️Шукаєте рецепт картопляно-вершкового крем-супу без мяса? Тут самий кращий і простий! Покроковий опис з фото, список необхідних інгредієнтів за грамам. Корисні поради та рекомендації, правила варіння супів і прозорих бульйонів. Приєднуйтесь!

Іноді так хочеться чогось смачненького, але простого в приготуванні. На цей випадок відмінно підійде рецепт картопляного супу без м’яса, але не просто супу, а легкого крем-супу, який відмінно поєднується з домашніми сухариками.

Інгредієнти

  • Вода 500 мл
  • Масло вершкове 50 г
  • Часник 3 зубчик
  • Картопля 500 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Вершки 33% 200 г
  • Лавровий лист 3-4 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 142 ккал
  • Білки: 2.3 г
  • Жири: 9.6 г
  • Вуглеводи: 11.1 г

Кроки

30 хв.

  • Для початку подрібнити цибулю і часник.

  • У товстостінній каструлі розігріваємо шматок вершкового масла і відправляємо в нього часник з цибулею. Пасеруємо на слабкому вогні, щоб не підгоріло.

  • Тим часом нарізаємо картоплю кубиками. Коли цибуля стане м’яким, напівпрозорим, додаємо до нього картоплю і перемішуємо.

  • Вливаємо воду або бульйон і відправляємо в суп лаврушку. Варимо картоплю до готовності, приблизно 15 хвилин.

  • Потім знімаємо каструлю з вогню і даємо супу трохи охолонути. Виловлюємо лавровий лист.

  • Далі масу розбиваємо блендером до однорідної консистенції.

  • Додаємо вершки. Чим жирніше вершки, тим смачніше виходить суп.

  • Наостанок солимо і перчимо за смаком. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо суп до кипіння.

  • Картопляний суп-пюре без м’яса готовий. Тепер можна насолоджуватися! Подавайте такий супчик з домашніми грінками.

Порада: про те, як правильно варити овочевої та інші бульйони читайте тут.

А за цим посиланням ви можете знайти ще один рецепт смачного супу-пюре з цибулею-пореєм!

Діліться своїми рецептами в коментарях!

Здоров’я вам і всього найкращого!