Іноді так хочеться чогось смачненького, але простого в приготуванні. На цей випадок відмінно підійде рецепт картопляного супу без м’яса, але не просто супу, а легкого крем-супу, який відмінно поєднується з домашніми сухариками.
Інгредієнти
- Вода 500 мл
- Масло вершкове 50 г
- Часник 3 зубчик
- Картопля 500 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Вершки 33% 200 г
- Лавровий лист 3-4 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 142 ккал
- Білки: 2.3 г
- Жири: 9.6 г
- Вуглеводи: 11.1 г
Кроки
30 хв.
-
Для початку подрібнити цибулю і часник.
-
У товстостінній каструлі розігріваємо шматок вершкового масла і відправляємо в нього часник з цибулею. Пасеруємо на слабкому вогні, щоб не підгоріло.
-
Тим часом нарізаємо картоплю кубиками. Коли цибуля стане м’яким, напівпрозорим, додаємо до нього картоплю і перемішуємо.
-
Вливаємо воду або бульйон і відправляємо в суп лаврушку. Варимо картоплю до готовності, приблизно 15 хвилин.
-
Потім знімаємо каструлю з вогню і даємо супу трохи охолонути. Виловлюємо лавровий лист.
-
Далі масу розбиваємо блендером до однорідної консистенції.
-
Додаємо вершки. Чим жирніше вершки, тим смачніше виходить суп.
-
Наостанок солимо і перчимо за смаком. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо суп до кипіння.
-
Картопляний суп-пюре без м’яса готовий. Тепер можна насолоджуватися! Подавайте такий супчик з домашніми грінками.
Порада: про те, як правильно варити овочевої та інші бульйони читайте тут.
А за цим посиланням ви можете знайти ще один рецепт смачного супу-пюре з цибулею-пореєм!
Діліться своїми рецептами в коментарях!
Здоров’я вам і всього найкращого!