Гречаний суп з тушонкою

Готуємо простий російський суп з крупою і тушкованою яловичиною. Покроковий опис процесу приготування з фото. Кращі рецепти перших страв від знаючих свою справу майстрів. Розширюємо кордони кулінарії разом з нами! Прості, швидкі і смачні рецепти для всієї родини!

Гречаний суп з тушонкою — традиційне російське блюдо, яке в класичному виконанні готується з яловичини. Але для тих, хто постійно поспішає, ми замінимо м’ясо на готовий продукт. При цьому смак вийде все одно відмінним!

А ви знали, що традиційний спосіб консервування був винайдений у далекому 1804 році у Франції? Це було необхідно через зростання міського населення, яке потрібно було забезпечувати продуктами. А метод Апперта знадобився для тривалих перевезень! Також радимо спробувати і такий суп!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Гречана крупа 1 склянку
  • тушонка Яловича 1 банка
  • Масло рослинне 30 мл
  • Картопля 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Селера (корінь) 75 г
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 220 ккал
  • Білки: 4.6 г
  • Жири: 14.7 г
  • Вуглеводи: 17.2 г

Кроки

30 хв.

  • Підготуємо овочі. Селера і моркву нарізаємо дрібними кубиками.

  • Цибулю дрібно шаткуємо.

  • В каструлю з розігрітим рослинним маслом, кладемо нарізані овочі і обсмажуємо до золотистого кольору 5 хвилин.

  • Далі викладаємо тушонку в миску і трохи подрібнюємо шматочки м’яса. Потім додаємо до овочів і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Зайвий жир необхідно видалити з банки.

  • Тепер заливаємо вміст каструлі водою, доводимо до кипіння, додаємо яйця і сіль. Варимо на слабкому вогні 20 хвилин.

  • Картоплю нарізаємо на середні кубики і відправляємо в каструлю. Варимо до готовності.

  • Готову страву подаємо з дрібно нарізаною зеленню.

Порада: перед купівлею тушонки з яловичини обов’язково перевіряйте наявність напису «ГОСТ-5284-84». Це означає, що норми виготовлення не були порушені в процесі виробництва. Для свинини цей напис має бути такою «ГОСТ-697-84».

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!

Не забувайте підписуватися на наш instagram!