Гречаний суп з тушонкою — традиційне російське блюдо, яке в класичному виконанні готується з яловичини. Але для тих, хто постійно поспішає, ми замінимо м’ясо на готовий продукт. При цьому смак вийде все одно відмінним!
А ви знали, що традиційний спосіб консервування був винайдений у далекому 1804 році у Франції? Це було необхідно через зростання міського населення, яке потрібно було забезпечувати продуктами. А метод Апперта знадобився для тривалих перевезень! Також радимо спробувати і такий суп!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Гречана крупа 1 склянку
- тушонка Яловича 1 банка
- Масло рослинне 30 мл
- Картопля 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Селера (корінь) 75 г
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 220 ккал
- Білки: 4.6 г
- Жири: 14.7 г
- Вуглеводи: 17.2 г
Кроки
30 хв.
-
Підготуємо овочі. Селера і моркву нарізаємо дрібними кубиками.
-
Цибулю дрібно шаткуємо.
-
В каструлю з розігрітим рослинним маслом, кладемо нарізані овочі і обсмажуємо до золотистого кольору 5 хвилин.
-
Далі викладаємо тушонку в миску і трохи подрібнюємо шматочки м’яса. Потім додаємо до овочів і тушкуємо ще 2-3 хвилини. Зайвий жир необхідно видалити з банки.
-
Тепер заливаємо вміст каструлі водою, доводимо до кипіння, додаємо яйця і сіль. Варимо на слабкому вогні 20 хвилин.
-
Картоплю нарізаємо на середні кубики і відправляємо в каструлю. Варимо до готовності.
-
Готову страву подаємо з дрібно нарізаною зеленню.
Порада: перед купівлею тушонки з яловичини обов’язково перевіряйте наявність напису «ГОСТ-5284-84». Це означає, що норми виготовлення не були порушені в процесі виробництва. Для свинини цей напис має бути такою «ГОСТ-697-84».
Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!
Не забувайте підписуватися на наш instagram!