Папір для випічки з силіконовим покриттям
Перше, чим можна замінити ацетатную плівку для торта — це папір для випічки з силіконовим покриттям. Так як вона досить добре тримає форму, її можна використовувати при приготуванні муссовых тортиків.
Для цього необхідно взяти роз’ємну форму, встановити в неї папір необхідного розміру, з’єднати кінці шматочком скотчу або канцелярською скріпкою — і зручна форма для заливання мусу готова.
До того ж такий папір не потрібно змащувати жиром для легкого відділення мусу завдяки маслянистої поверхні.
Звичайно, пергамент не володіє жорсткістю ацетатної плівки. І потрібно більше зусиль, щоб у підсумку десерт вийшов рівним. Будь вигин загрожує зіпсувати вид кондитерського виробу. Але при належної акуратності результат виходить гідним.
Ще один плюс паперу полягає в її форматі. Стандартна ширина дозволяє створювати навіть значні борти для заливки.
Роз’ємна форма або кільце
Другий варіант непоганий заміни ацетатної плівочки — роз’ємна форма. Це стосується створення заливних муссовых або желейних тортів.
Щоб виріб легко вынималось, формочку слід вислати звичайною харчовою плівкою. Робити це потрібно дуже акуратно. Адже в даному способі є один суттєвий дефект — будь-яка складочка неодмінно відіб’ється на вигляді продукту.
Якщо склад торта дозволяє, можна застелити харчовою плівкою лише дно рознімної форми. Борти ж злегка змастити рослинним маслом для полегшення виймання готового виробу.
Часто з легкістю відокремлюються муссовые тортики, у складі яких присутній великий відсоток жиру (зазвичай — вершкового масла або вершків).
Звичайно, доводиться орієнтуватися на висоту рознімної форми — розраховувати залежно від цього кількість використовуваних продуктів. Або відразу розглядати при купівлі форму з високими бортами.
Вам може бути цікаво — як просто розрізати на коржі ніжний бісквіт. Перейти до статті.
Поряд з роз’ємними формами в цьому випадку, можуть використовуватися і роз’ємні кільця. Зараз у продажу є великий вибір таких кілець з великою висотою бортів.
Канцелярська папка для паперів або папка-файл [відео]
Непоганою заміною ацетатної плівочці може виявитися розрізана пластикова папка для паперів або папка-файл. Перед використанням їх слід ретельно мити, а краще додатково протирати змоченим у спирті або горілці ватним тампоном.
Важливо пам’ятати, що такі папки не призначені для харчового використання. Тому не варто залишати в них виріб довше часу, необхідного для його застигання.
Зазвичай ці папки не потребують додаткового змащення жиром, муси і желе відстають від них без всяких проблем.
І, як і у випадку з папером, варто звертати увагу на заломи при роботі — всі вони залишаються на торті після заморозки.
Відео — використання канцелярської папки замість спеціальної плівочки
Інструкція по використанню ацетатної плівки
Для приготування муссовых і желейних тортів:
- Обтягнути кільце харчовою плівкою, максимально гладко.
- Встановити плівкою вниз на рівну поверхню: обробну дошку, страва, деко.
- Прокласти борту ацетатної плівкою.
- На кілька хвилин прибрати форму в морозильну камеру, щоб уникнути можливого підтікання мусу.
- Залити десерт згідно з рецептом.
Якщо ацетатна плівочка купувалася в рулоні, вона може закручуватися в кільце при використанні. Щоб цього уникнути, слід закріпити її за допомогою звичайного або будівельного скотчу або простий канцелярської скріпки.
Відео — як користуватися ацетатної плівкою