Білим супом називають ті супи які приготовані на білій рідкій основі, такого як: молоко, вершки або плавлений сир. Варіацій такого супу може бути безліч, але ми вам покажемо простий у приготуванні і, звичайно ж, самий смачний!
Інгредієнти
- Бульйон овочевий 240 мл
- Печериці свіжі 150 г
- Масло вершкове 25 г
- Борошно пшеничне 1 ст. л.
- Часник 1 зубчик
- Цибуля ріпчаста ½ шт
- Вершки 33% 120 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 313 ккал
- Білки: 5.8 г
- Жири: 20.2 г
- Вуглеводи: 26.6 г
Кроки
15 хв.
-
Гриби порізати пластинками. Цибулю нарізати дрібними кубиками, а часник розчавити ножем і порубати.
-
У каструлі розігріти вершкове масло і відправити в неї цибулю з грибами. Тушкувати на середньому вогні до м’якості, приблизно 5-7 хвилин. Потім додати часник.
-
Коли відчуєте часниковий аромат, додайте борошно і ретельно перемішайте всі лопаткою, щоб не залишилося грудочок.
-
Вливаємо овочевий бульйон, коли борошно почне корічневеть. Доводимо до кипіння.
-
Далі додаємо вершки і варимо суп при слабкому кипінні 5 хвилин. В кінці можна посолити і поперчити за смаком.
-
Білий суп готовий! При подачі прикрашаємо суп листочками петрушки або сухариками (за бажанням).
Порада: докладний опис приготування овочевого та інших бульйонів знаходиться тут.
ніжний вершковий Смак у поєднанні з грибним ароматом — просто фантастика!
Всім рекомендую приготувати!
Нехай ваші кулінарні експерименти обов’язково вдаються!