Традиційне кафе з молоком подається в мисці з кавою, приготованою в мока-поті (іноді розбавляють гарячою водою) або французьким пресом. Молоко нагрівають на плиті майже до кипіння і додають в напій у співвідношенні 1:1, якщо використовується прес. У співвідношенні 2:1 молока до міцного кави, якщо використовується мокко. Цукор ніколи не додається, якщо він не подається дітям. Ми покажемо вам спосіб для створення кави з молоком, який покращить якість з використанням еспресо-машину для його виробництва. Ми також використовуємо гарячу воду як частину рецепта, щоб трохи розбавити еспресо.
Як приготувати каву з молоком
Інгредієнти для кави з молоком
Кави з молоком подається в керамічна чаша з зубчастими сторонами. Ви можете придбати їх практично в будь-якому місці, у розмірах від 150 мл до 500 мл і більше. Ми використовуємо 300 мл. Не потрібно попередньо розігрівати, так як цей напій досить гарячий. У нас також є готове молоко і паровий глечик.
Підготуйте портафильтр
З-за об’єму нашої чаші (300 мл) ми збираємося зварити повну подвійну порцію еспресо. Дозуємо 18 гр. у портафильтр і готуємо його так само, як і будь-який нормальний еспресо.
Додайте гарячу воду
Додайте близько 50 мл гарячої води в чашу або приблизно стільки ж, скільки ви будете варити для еспрессо.
Приготуйте еспресо
Заваріть еспресо прямо в гарячій воді, в чашці з кавою з молоком. Близько 45-50 мл, в результаті ми отримаємо трохи менеше 100 мл рідини (включаючи вашу гарячу воду) в чашу, як тільки буде зроблений шот.
Розмішайте кави
Після того, як ваш еспресо зроблений, розмішайте його, щоб ретельно змішати з гарячою водою. Нашою метою є також скорочення крему.
Парне молоко
Ми пропарюють близько 150-175 мл молока (тут використовується незбиране молоко) і намагаємося створити якомога менше піни. Весь процес пропарювання і спінювання (або його відсутності) бажано автоматизувати. Якщо ви пропариваете вручну, переконайтеся, що парова трубка повністю занурена з самого початку.
Пар до 65C
Встановіть 65C без піни, і машина подбала про все інше. З більш традиційною люлькою, якщо у вас немає під рукою термометра, літаєте до тих пір, поки ви не зможете з комфортом обернути руку навколо глечика, а потім варіть ще кілька секунд (62-65C).
Протріть парову трубку
Завжди важливо витирати парову трубку відразу після використання.
Налийте молоко з допомогою ложки
Як тільки молоко нагріється, налийте приблизно 125-150 мл в чашу, використовуючи ложку, щоб обмежити можливу піну. Напій гарячого молока і кави, без піни.
Кава з молоком: готовий!
Фантастичний ранковий напій, особливо в поєднанні з традиційним європейським сніданком із свіжих фруктів, хліба і сиру.
Кава з молоком: готовий!
Що стосується способів зробити каву з молоком, то тут практично безмежні можливості. Ви можете використовувати прес для заварювання кави або мока. Ви можете використовувати подвоєну кількість кави, яку ви зазвичай використовуєте, щоб зробити дуже міцний напій. Ви можете нагріти молоко на плиті, на самому ділі довести до кипіння (щоб імітувати євро) або навіть до 45-50C, якщо хочете. Ви можете використовувати прямий еспресо, розбавлений еспресо або навіть приготувати кавовий напій.
Ви навіть можете додати в чашку варене молоко, а потім зварити свої подвійні еспресо-шоти прямо на це молоко, щоб по-іншому поглянути на напій і на інший смак з-за того, як вершки взаємодіють з молоком.