Як правильно різати торт

Як по науці потрібно різати тортик, щоб його вистачило на всіх і щоб він не заветрівся в холодильнику. 7 покрокових інструкцій з відео. Ви будете здивовані!

Круглий (маленький)

Щоб невеликий тортик поділити на всіх, потрібно знати, як його правильно порізати.

На маленьку компанію

  1. Намітити лінію, за якою можна було б розрізати торт навпіл.
  2. Зробити два надрізи праворуч і ліворуч від цієї лінії таким чином, щоб можна було вирізати поздовжній шматок із серцевини.
  3. Розділити вирізаний шматок на потрібну кількість частин; при необхідності вирізати аналогічний шматочок.
  4. Зрушити залишилися половинки торта, щоб він не засох. Цей спосіб підходить в тих випадках, якщо з’їсти десерт відразу не виходить. Таким чином він залишиться свіжим і м’яким навіть на наступний день.

Відео правильної нарізання торту

На велику компанію

  1. Розрізати торт навпіл.
  2. Кожну половинку розрізати таким чином, щоб у загальній складності вийшло чотири великих шматки.
  3. Після цього кожен сектор розрізати на потрібну кількість частин.
  4. Кожен отриманий шматочок краще виймати, обережно відтягуючи ножем в бік, а не піднімаючи вгору. Це допоможе не змастити зріз і зберегти презентабельний вигляд.
  5. Такий спосіб дозволяє розділити торт на вісім чи шістнадцять рівних порцій.
  6. При подачі до столу етикет передбачає ставити тарілку так, щоб гострий «носик» кожного шматка був спрямований у бік гостя.

Круглий (великий)

  1. Вирізати великий шматок з середини так, щоб вийшов прямокутник з округленими краями.
  2. Якщо прямокутник вийшов занадто широкий, розрізати його уздовж.
  3. Нарізати прямокутник поперек на потрібну кількість частин.
  4. Округлені бічні частини розділити на потрібну кількість шматків паралельними один одному надрізами.

Вам може бути цікаво дізнатися, скільки можна зберігати торти. Перейти до статті.

Квадратний, прямокутний

Як розрізати торт прямокутної форми, щоб його вистачило на всіх? Дивіться ці нехитрі способи.

На маленьку компанію

Схема нарізки прямокутного торта

  1. Розрізати торт вздовж рівно посередині.
  2. Зробити такий же надріз поперек, щоб розділити на чотири рівні частини.
  3. Щоб подати до столу прямокутні шматки, кожну четвертинку» треба ще раз розрізати уздовж і впоперек.
  4. Щоб отримати трикутні шматочки, кожну з чотирьох частин слід розрізати по двох діагоналях.

? Відео — рада, як правильно нарізати тортик від Олени Малишевої

На велику компанію

Схема нарізки прямокутного торта на велику кількість шматків

  1. Нарізати торт на прямокутні шматки, кількість яких має бути в два рази менше, ніж кількість гостей.
  2. Кожен прямокутний шматок надрізати по діагоналі.
  3. Подати трикутні шматочки до столу.

Високий

  1. Щоб різати високий торт потрібно попередньо сполоснути ніж в окропі, щоб зріз вийшов рівним і начинка не розтеклася.
  2. Розрізати торт на дві рівні частини зверху вниз.
  3. Половинку покласти зрізом вниз на дошку.
  4. Якщо тортик великого діаметру, попередньо розрізати кожну половинку уздовж, щоб надалі не вийшли порції величезного розміру.
  5. Нарізати кожну половинку поперек. При кожному зрізі бажано ніж занурювати в гарячу воду, щоб не пошкодити зовнішній вид на зрізі.

Багатоярусний

  1. Щоб красиво нарізати багатоярусний торт, спочатку з нього потрібно зняти з нього фігурки і прикраси. Їх ніколи не ріжуть, і або з’їдають цілком, або залишають на пам’ять винуватцям торжества.
  2. Зняти верхній ярус і покласти його на окрему тарілку. Багатоярусні торти не є починають з верхнього ярусу. Його, як правило, залишають для господарів свята.
  3. Зняти другий за рахунком зверху ярус, допомагаючи собі ножем з широким лезом. Знімати необхідно рівно вгору, так як багатоярусні десерти зазвичай кріпляться на каркасі, який може пошкодити зовнішній вигляд частування.
  4. В залежності від форми – прямокутної або круглої – нарізати другий ярус на потрібну кількість частин.
  5. Повторити те ж саме з третім і наступними ярусами.
  6. Останній ярус можна нарізати прямо в тій страві, в якому був поданий торт.