Вершковий суп з фрикадельками займає в моєму списку улюблених рецептів перше місце! І ось чому: швидко і легко готувати; замінює відразу і перше, і друге; дуже подобається всім членам моєї родини. Суп з фрикадельками не обов’язково готувати вершковий, в класичному виконанні він виходить не менш смачним.
Інгредієнти
- Пшоно 50 г
- Курячий фарш 300 г
- Масло олію 2-3 ст. л.
- Зелень 1 пучок
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир плавлений 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 166 ккал
- Білки: 5.1 г
- Жири: 10 г
- Вуглеводи: 13.5 г
Кроки
35 хв.
-
Спочатку підготуємо всі продукти, т. к. процес приготування піде дуже стрімко. У курячий фарш додаємо сіль і перець, ретельно перемішуємо і формуємо фрикадельки з волоський горіх. Цибулю ріжемо дрібно, морквину подрібнюємо на тертці. Бульби картоплі нарізаємо середніми брусками. Плавлений сирок натираємо на тертці.
-
У каструлі нагріти 2 літра води. Коли вода закипить, додати картоплю.
-
Поки картопля вариться, займемося засмажкою. Розігріваємо олію на сковороді і закладаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі до золотистого відтінку.
-
Пшоно попередньо замочуємо в гарячій воді на 5-10 хвилин, потім промиваємо холодною і додаємо в каструлю.
-
Коли вода знову закипить, відправляємо в наш суп фрикадельки. Найзручніше покласти одразу кілька фрикадельок на ложку і акуратно опустити в бульйон.
-
Сир додаємо після того, як фрикадельки спливуть на поверхню. Це означає, що білок у них згорнувся і суп можна без побоювання зруйнувати м’ясні кульки, перемішувати ложкою. Готуємо 7-10 хвилин і можна вимикати.
-
Завершальним етапом буде додати в суп солі і порізаної зелені.
-
Ось так просто і швидко можна приготувати чудовий супчик для себе і рідних!
Щоб плавлений сир було зручніше натерти на тертці, його необхідно прибрати в морозилку на 15-30 хвилин. Якщо цього не зробити, легше буде сир порізати ножем.
А ви знаєте, що ми викладаємо рецепти ще й у спільноти в соціальних мережах?! Прості і смачні страви завжди під рукою, тільки підпишись!
Дякую кожного відвідувача сторінки за увагу!