Скучили за тайської кухні? Пропонуємо вам приготувати легендарний суп «Том Кха» з кокосовим молоком і куркою. Рецепт адаптований під наш асортимент продуктів, тому в складі ви не побачите важкодоступних інгредієнтів, типу рибного соусу.
Але якщо оригінальні продукти для супу для вас купити не проблема, в кінці цього рецепту є посилання на традиційний варіант приготування.
Інгредієнти
- Бульйон курячий 600 мл
- Печериці свіжі 150 г
- Куряче філе 300 г
- Кінза за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Помідори 3 шт.
- Лайм 1 шт
- Молоко кокосове 300 мл
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Імбир 20-30 г
- Перець червоний мелений за смаком
- Цукор тростинний 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 1 ккал
- Білки: г
- Жири: г
- Вуглеводи: 0.2 г
Кроки
40 хв.
-
Цибулю ріжемо великими шматочками, як на фото.
-
Імбир очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами.
-
Помідор нарізаємо часточками такої ж величини, як і цибуля. при бажанні можна зняти шкірку. Для цього опустіть помідори на 3 хвилини в окріп.
-
Курячий бульйон довести до кипіння і викласти в нього цибуля, імбир і помідор.
-
Поки суп закипає заново, поріжемо гриби.
-
Куряче філе ділимо на довгасті шматочки.
-
Коли суп закипить, додаємо кокосове молоко, соєвий соус і ложечку коричневого цукру.
-
Чекаємо закипання супу ще раз і закладаємо гриби і куряче філе. Варимо 10-15 хвилин при слабкому кипінні до готовності інгредієнтів.Під кінець додаємо сіль і перець за смаком.
-
Приємного апетиту!
Порада: приготувати тайський суп більш традиційним способом вам допоможе цей рецепт. Переходьте і дізнайтеся відміну!
Ось так просто можна приготувати суп в стилі тайського Тому Кха!
Сподобався рецепт? Став внизу в коментарях!
Готуйте смачно і радуйте своїх близьких!