Суп з фрикадельками і брокколі — гармонія поживності і користі. Дуже барвистий і смачний супчик, який можна варити, як зі свіжої капусти, так і з замороженої, тобто цілий рік!
Ще один мій фірмовий рецепт з фрикадельками і галушками ви можете знайти за цим посиланням.
Інгредієнти
- М’ясний фарш 300 г
- Боби 50 г
- Петрушка за смаком
- Капуста брокколі 350 г
- Кріп за смаком
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1.5 шт
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 83 ккал
- Білки: 5.3 г
- Жири: 2.7 г
- Вуглеводи: 8.8 г
Кроки
40 хв.
-
Моркву нарізаємо маленькими кубиками.
-
В каструлі, в якій будемо варити суп, розігріваємо рослинне масло і завантажуємо в неї моркву з половинкою цибулини. Т. к. цибулю в супі я не дуже люблю, тому кладу цибулю великими шматочками, щоб надалі виловити. Обсмажуємо до золотавої скоринки.
-
Потім додаємо воду. Краще, якщо вода буде закип’яченої.
-
Через 5 хвилин я додаю свіжі зелений горошок і боби, але це за бажанням.
-
Слідом відправляю в суп фрикадельки. Готувала я їх так: у фарш (у мене суміш яловичого і свинячого) додаю яйце, подрібнену цибулину і спеції за смаком. Ретельно перемішуємо суміш і формують з неї кульки середнього розміру.
-
Коли вода знову почне закипати, з’явиться піна від фрикадельок. Її я прибираю ополоником.
-
ріжу Картоплю брусочками і закладаю в киплячий бульйон. Варимо 10 хвилин.
-
Капусту брокколі і цвітну розбираємо на суцвіття, і кидаємо в наш суп. Варимо ще 5-7 хвилин до м’якості капусти.
-
На завершення додаю січену зелень, сіль і перець. Накриваю кришкою і даю супчику настоятися 10 хвилин.
-
Приємного вам апетиту, дорогі друзі!
Порада: не варіть брокколі занадто довго, інакше вона буде розвалюватися і втратить свій смак.
Ах, який аромат! Всім рекомендую приготувати цю красу.
А в моєму инстаграме ви знайдете ще більше простих і смачних рецептів! Приєднуйтесь!