Шукали рецепт супу з м’ясними фрикадельками без рису? Подивіться тут! Дивовижно смачний супчик сподобається всій родині. Етапи приготування докладно описані і містять фотографії.
Хоч у слова «фрикадельки» італійські корені, придумали це нехитре блюдо німці. В наших широтах звикли бачити в супі маленькі м’ясні кульки, які цілком поміщаються в рот, а от у Німеччині м’ясну основу супу подають значного розміру овальні котлети, які фрикадельками назвати складно.
Подібні тонкощі в приготуванні страв однозначно впливають на смак, тому закликаємо всіх вас, любителів покулинарить, частіше експериментувати на кухні і вигадувати свої рецепти!
Інгредієнти
- М’ясний фарш 400 г
- Зелень за смаком
- Картопля 300 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 150 г
- Перець чорний мелений за смаком
- Крохмаль картопляний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 90 ккал
- Білки: 3.4 г
- Жири: 1.8 м
- Вуглеводи: 14.8 г
Кроки
30 хв.
-
Щоб супчик зварився швидше, пропонуємо вам картоплю нарізати дрібними кубиками, як на фото. Заливаємо картоплю водою на плиту. В процесі закипання може утворитися пінка. Її потрібно видалити шумівкою.
-
Фарш для фрикадельок можна використовувати різний: яловичий, свинячий, курячий, индюшиный. Також можна змішувати різні види м’яса. З будь-яким хорошим фаршем вийде смачно!
-
Фарш викладаємо в глибоку миску. Додаємо до нього натерту на тертці цибулину, крохмаль, сіль і перець. Крохмаль надає готовим м’ясним виробам пружність і соковитість. Ретельно перемішуємо м’ясну суміш виделкою. Як бачите, рис в даному рецепті не використовується. Кульки виходять щільними і однорідними.
-
Для заправки знадобиться цибулина і моркву. Цибулю подрібнюємо ножем, моркву тремо на крупній тертці. Рослинне масло розігріваємо на сковорідці і відправляємо туди наші овочі. Обсмажуємо до золотистого кольору.
-
Тепер треба накатати кульки-фрикадельки. Робимо їх потрібного нам розміру і складаємо на окрему тарілку.
-
Коли вода в каструлі закипить, можна опускати фрикадельки. Потім акуратно перемішайте суп ложкою, щоб фрикадельки не прилипли до дна каструлі.
-
Додаємо заправку з сковорідки. Відразу ж можна додати спеції за смаком і лавровий лист. Час варіння супу становитиме 15 хвилин. Далі каструлю потрібно зняти з плити, накрити кришкою і укутати рушником на 10 хвилин, щоб настоявся аромат.
-
Ось такий гарний і апетитний супчик вдався. При подачі можна додати зелень і сметану. Приємного всім апетиту!
Порада: щоб фрикадельки або тефтелі зручно було ліпити, періодично змочуйте руки у воді. Фарш не буде приставати до рук і кульки вийдуть гладкими.
Як вам рецепт? Чекаємо на ваші відгуки!
Вступайте в наші групи в соц.мережах, щоб бути в центрі нових рецептів!
Готуйте смачно і будьте здорові!