Рецепт супу «Затірка»

Цей суп ще називають «Затируха», «Ледача жінка» або «Селянським». Всі імена гарні, але підходить найбільше перший варіант. Дізнайтеся чому в нашому покроковому рецепті!

Про походження рецепту «Затирухи» ходять різні легенди і на сьогоднішній день справжній рецепт відшукати неможливо. Мені близький варіант приготування хлібної юшки на молоці, з яким я і сьогодні поділюся з вами. А ще використовують курячий бульйон для основи, як в цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Вода 20-30 мл
  • Масло вершкове 30-40 г
  • Борошно пшеничне 80-100 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Молоко 200-300 мл
  • На 100 грам
  • Калорії: 341 ккал
  • Білки: 6.6 г
  • Жири: 25.5 г
  • Вуглеводи: 21.1 г

Кроки

30 хв.

  • Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню, зробити лунку. У заглиблення розбити яйце, додати сіль і невеликий шматочок вершкового масла. За допомогою дерев’яної лопатки ретельно змішати інгредієнти.

  • В результаті у вас вийде борошняна маса, як на фото нижче. Формуємо з неї гірку, знову робимо лунку і наливаємо в неї 2 ст. л. води.

  • Змішуємо тісто руками, як би«перетираємо» його між долонями. В результаті у нас повинна вийти маса, як на картинці.

  • Молоко, розбавлене водою на третину, доводимо до кипіння і висипаємо в нього борошняну суміш.

  • Потім додаємо вершкове масло.

  • Суп з борошняної маси на молоці«Затірка» готовий. Поливаємо його розтопленим вершковим маслом і можна подавати!

Рекомендуємо готувати такий супчик/кашу на певну кількість порцій, оскільки навіть при нетривалому при зберіганні тісто може розбухнути, що сильно позначиться на смаку і естетичних властивостях страви.

Ось так швидко можна приготувати смачну страву!

Для любителів рецептів з історією у нас є ще один цікавий рецепт, який знаходиться на цій сторінці. Візьміть на замітку!