Про походження рецепту «Затирухи» ходять різні легенди і на сьогоднішній день справжній рецепт відшукати неможливо. Мені близький варіант приготування хлібної юшки на молоці, з яким я і сьогодні поділюся з вами. А ще використовують курячий бульйон для основи, як в цьому рецепті.
Інгредієнти
- Вода 20-30 мл
- Масло вершкове 30-40 г
- Борошно пшеничне 80-100 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Молоко 200-300 мл
- На 100 грам
- Калорії: 341 ккал
- Білки: 6.6 г
- Жири: 25.5 г
- Вуглеводи: 21.1 г
Кроки
30 хв.
-
Борошно просіяти гіркою на робочу поверхню, зробити лунку. У заглиблення розбити яйце, додати сіль і невеликий шматочок вершкового масла. За допомогою дерев’яної лопатки ретельно змішати інгредієнти.
-
В результаті у вас вийде борошняна маса, як на фото нижче. Формуємо з неї гірку, знову робимо лунку і наливаємо в неї 2 ст. л. води.
-
Змішуємо тісто руками, як би«перетираємо» його між долонями. В результаті у нас повинна вийти маса, як на картинці.
-
Молоко, розбавлене водою на третину, доводимо до кипіння і висипаємо в нього борошняну суміш.
-
Потім додаємо вершкове масло.
-
Суп з борошняної маси на молоці«Затірка» готовий. Поливаємо його розтопленим вершковим маслом і можна подавати!
Рекомендуємо готувати такий супчик/кашу на певну кількість порцій, оскільки навіть при нетривалому при зберіганні тісто може розбухнути, що сильно позначиться на смаку і естетичних властивостях страви.
Ось так швидко можна приготувати смачну страву!
Для любителів рецептів з історією у нас є ще один цікавий рецепт, який знаходиться на цій сторінці. Візьміть на замітку!