Рецепт горохового супу з бараниною

Гороховий суп з баранини порадує Вас і Ваших близьких неймовірним ароматом і чудовим смаком. Ми підготували «до неподобства простий покроковий рецепт, який припаде до душі навіть початківцям кулінарам! Готуйте швидко і смачно на заздрість сусідам!

Суп з баранини — найпоширеніше перша страва на Сході. Однак ситний, ароматний бульйон підкорив серця і шлунки представників всіх народів світу. Спробуйте приготувати цей гороховий суп з баранини за рецептом, який ми підготували. Можливо, він стане улюбленою стравою Вашої сім’ї.

Інгредієнти

  • Вода 2-5 л
  • Баранина 400 г
  • Часник 3 зубчик
  • Горох сушений 1 склянку
  • Кріп за смаком
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Перець запашний за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Коріандр за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 137 ккал
  • Білки: 6.4 г
  • Жири: 3.2 г
  • Вуглеводи: 21.6 г

Кроки

3 год. 20 хв.

  • Заздалегідь підготуємо м’ясо, ретельно його вимиємо, разрежем на порційні шматочки, заллємо водою і поставимо на вогонь, довівши до кипіння.

  • Як тільки вода закипить, зливаємо її, промиваємо м’ясо і знову заливаємо водою, ставимо на вогонь, нехай закипає, це наш майбутній бульйон.

  • Тим часом підготуємо горох, промиємо його проточною водою кілька разів, поки вона не стане світліше, потім заливаємо і ставимо набухати, злегка протерши горох рукою.

  • По мірі того, як бульйон починає закипати, на поверхні утворюється піна, її необхідно прибрати шумівкою або ложкою. Тепер залишаємо бульйон вариться на слабкому вогні протягом двох годин.

  • Потім підготуємо овочі. Промиємо порточной водою і почистимо моркву, цибулю, часник і картоплю.

  • Цибулю і часник нарізаємо дрібними кубиками.

  • Морква також шаткуємо дрібними кубиками або натерти на тертці (кому як подобається).

  • Далі невеликими кубиками нарізаємо картоплю і заливаємо його водою, поки вариться бульйон, щоб не почорнів.

  • Тепер можна приступити до засмажки. Для цього нагріємо сковороду, додамо рослинне масло. У розігріте масло кладемо овочі: цибуля, часник, морква. Обсмажуємо до золотистого кольору, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.

  • Як тільки овочі придбали золотистий колір, додаємо спеції, попередньо розмелені в гуртку товкачиком (або можна використовувати кавомолку). Все перемішати і залишити на вогні ще пару хвилин.

  • Далі в овочі можна додати дрібно нарізані стебла кропу для аромату. Цей етап можна пропустити, якщо не любите зелень. Все перемішати, тушкувати пару хвилин. Наша зажарка готова.

  • Хвилин за 10 до кінця варіння, бульйон необхідно посолити за смаком. Якщо це зробити спочатку, м’ясо може стати більш жорстким.

  • Отже, 2 години минуло, бульйон готовий, приступаємо до формування супчика. Зливаємо з гороху воду і додаємо його в каструлю, нехай покипить хвилин 20.

  • Кладемо підготовлений нами картоплю, попередньо злив з нього воду і варимо суп до пюреобразного стану хвилин 30, так він виходить ще смачніше.

  • Дів… останні штрихи в оформленні страви. Викладаємо в каструлю засмажені нами овочі, все перемішуємо, додаємо лавровий лист, зменшуємо вогонь до мінімуму і залишаємо нудитися хвилин 10.

  • Смачний і ароматний супчик готовий. Прикрашаємо зеленню, за бажанням додаємо ложку сметани і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Існує думка, що гороховий суп без копченостей — це не суп. Тому, якщо Ви затятий гурман за 10 хвилин до кінця варіння для посилення смаку в суп можна додати приправу «рідкий дим». Також для бульйону рекомендую брати баранячі реберця, що зробить суп насиченішим і ароматні.

Харчуйтеся смачно і корисно, експериментуйте, потіште себе і своїх улюблених незвичайними стравами.

Готуйте з задоволенням разом з нами просто та швидко, приєднуйтесь до нас в Instagram та інших соц.мережах.

Також рекомендуємо подивитися цей рецепт дієтичного горохового супу з курячою грудкою!