-
Суп-пюре я готувала на дві тарілки, тому взяла небагато інгредієнтів. Помножте кількість продуктів на потрібну вам кількість порцій.
-
Для початку слід підготувати продукти. Цибулю і моркву почистити, помити. Суцвіття брокколі промити в друшляку під проточною водою. Якщо ви дотримуєтеся суворого посту, то суп можна зварити на воді або овочевому бульйоні, можна також приготувати грибний бульйон.
-
Цибулю в моєму рецепті червоний, але підійде і білий. Його потрібно не крупно нарізати.
-
Моркву нарізаємо невеликим кубиком, щоб процес варіння зайняв менше часу.
-
Розігріваємо в каструлі масло і додаємо в нього лук. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, слідом додаємо моркву. Смажимо на середньому вогні, постійно помішуючи. Потім додаємо півтори столової ложки борошна і перемішуємо
-
Можна одразу вливати в каструлю воду або бульйон. Закладаємо брокколі в каструлю і варимо до м’якості всі овочів, приблизно 15 хвилин.
-
Після того як овочі зварилися, знімаємо суп з плити, додаємо сіль і перець за смаком. Перш ніж збивати блендером, вилийте зайвий бульйон, якщо такий є, щоб супчик не був рідким. У мене блендер занурювальний, тому я збиваю прямо у каструлі.
-
На середині процесу вливаємо в суп підігріте молоко і продовжуємо змішувати. Вершковий смак відмінно поєднується з брокколі і колір страви виходить ніжним і апетитним.
-
Ось і все, супчик готовий. Вийшов він казково смачним і корисним. При подачі я прикрасила його домашніми грінками, паприкою та зеленню. Якщо ви тримаєте строгий піст, то грінки можна замінити невеликими гілочками вареної брокколі.
Порада: капуста найкраще зберігає свої вітаміни в замороженому стані, тому варто відразу купувати морожену капусту. Свіжа після декількох днів зберігання при кімнатній температурі втрачає половину своїх вітамінів. Якщо ви вирощуєте брокколі самостійно, то зберігати її потрібно в холодильнику, а ще краще відразу заморожувати, не піддаючи випадкової розморожуванні.
Всім приємного апетиту і гарного дня.
Якщо ви знаєте більш цікавий рецепт супу з брокколі, поділіться нею з нами в коментарях.