Сьогодні на нашому столі рецепт пісного і швидкого супу пюре з свіжих печериць. Такий супчик дуже смачний і корисний і підійде не тільки веганам або людям, що дотримують пост, але іншим любителям ароматною і простої їжі!
Супи пюре або крем суп основа будь-дієтичної кухні, у тому числі й пісною, так як немає можливості приготувати поживний бульйон, за винятком овочевого. Але це ніяк не позначається на смакових відчуттях, а також корисних і поживних властивостях. Тому обов’язково спробуйте ще такий чудовий супчик!
Інгредієнти
- Печериці свіжі 300 г
- Масло оливкова 30 г
- Картопля-4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вершки 20% 500 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 109 ккал
- Білки: 1.5 г
- Жири: 9 г
- Вуглеводи: 5 г
Кроки
30 хв.
-
Картопля буде основою даного супу і дасть необхідну густоту. Тому очищену картоплю кладемо в каструлю і варимо на помірному вогні до готовності.
-
Дрібно ріжемо цибулю.
-
Гриби нарізаємо середніми шматочками.
-
На розігріту сковороду з оливковою олією викладаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості,потім додаємо гриби і смажимо до готовності.
-
Коли картопля сваримся поміщаємо його в блендер. На всякий випадок пропонуємо залишити вам стакан картопляного відвару. У блендер також викладаємо гриби з цибулею, вершки або кип’ячену воду, солимо і перчимо, а потім подрібнюємо.
-
Викладаємо суп по тарілках, зверху можна прикрасити страву зеленню і сухариками або грінками. Супчик готовий!
Порада: при виборі печериць варто приділити увагу їх кольором. Свіжі гриби будуть мати білий колір чи злегка сірий або коричневий відтінок, такі печериці будуть довше зберігається, але не більше 5 днів в холодильнику. Щоб легко очистити гриби, можна скористатися звичайною посудомийній кухонних губкою, а саме її більш жорсткою стороною!
Приємного апетиту і гарного настрою! Ми піклуємося про вас!
Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!
А які страви ви вживаєте в пост?