Використовуйте повністю стиглі персики для самого ароматного варення. Вони повинні бути досить м’якими, щоб піддаватися ніжному тиску і мати сильний персиковий аромат (персик без запаху — це несмачний персик).
Персикове варення рецепт
Незважаючи на те, що персики — це фрукти з низьким вмістом пектину, домашній пектин в цьому рецепті забезпечує густу, растекающуюся консистенцію без надмірно тривалого часу приготування. Бренді додає глибину аромату, не пригнічуючи смак фруктів.
Ви можете зробити пектиновый екстракт за кілька днів до початку варіння і зберігати його в холодильнику до одного тижня. Для більш тривалого зберігання можна заморозити або використовувати пектин в майбутньому.
Персикове варення рецепт
Інгредієнти
- 3 кілограми персиків
- 1 1/4 кілограма цукру
- 1/4 склянки / 60 мілілітрів лимонного соку
- 2/3 склянки / 160 мл домашнього цитрусового пектину або яблучного пектину
- 1/2 склянки / 120 мл коньяку або бренді
Кроки по приготуванню персикового варення
Зберіть інгредієнти.
Доведіть велику каструлю води до кипіння.
А поки вимийте персики. Використовуйте ніж для чищення овочів, щоб вирізати маленький » x » внизу кожного персика.
Обережно опустіть персики в киплячу воду. Не намагайтеся опустити їх усі, тому нам треба, щоб вода могла вільно циркулювати навколо шматочків фруктів. Через 1 хвилину за допомогою шумівки вийміть персики на друшляк, щоб злити воду. Повторіть те ж саме з рештою персиками.
Короткочасне бланшування послабить шкірку, так що легко відокремити від м’якоті персика. Як тільки ви очистите всі персики, зріжте м’якоть з кісточок і покладіть її у велику каструлю. Відкиньте шкірку і кісточки. Наріжте очищені персики. Перекладіть їх у велику каструлю.
Додати до персикам цукор, лимонний сік, коньяк і домашній пектин.
Готуйте інгредієнти на сильному вогні, часто помішуючи, поки суміш не досягне стану пюре. Снмайте з вогню.
варення Розлийте в чисті консервні банки (стерилізувати банки за цим рецептом не обов’язково). Залиште зазор в 1 см між поверхнею варення і краями банок. Протріть краї банок чистою вологою папером або тканинним рушником. Закривайте консервні кришки.
Обробіть банки з п’янким персиковим варенням на киплячій водяній бані протягом 10 хвилин.
Терміни зберігання персикового варення
Запечатані банки можна зберігати при кімнатній температурі, але як тільки ви їх відкриєте, тримайте їх у холодильнику точно так само, як ви б зробили це з магазинним варенням. Запечатане, варення буде зберігатися протягом 1 року.
Крім того, пропустіть процес консервації і зберігайте варення в чистих скляних банках (вони не обов’язково повинні бути консервними банками) в холодильнику до 2 місяців.