Готуємо пасту для тайського супу том ям. Він широко відомий своїм кислувато-гострий смак, який виходить завдяки тайської пасти або суміші перцю чилі з лимоном та іншими прянощами. Паста для супу — незамінний інгредієнт.
Готувати його зовсім не складно, а навіть цікаво! Спробуйте самі.
Інгредієнти
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Часник 5 зубчик
- Лимонний сік 2 ст. л.
- Перець чилі 2 шт.
- Імбир 1 шт
- Цедра лимона 2 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- На 100 грам
- Калорії: 522 ккал
- Білки: 4 г
- Жири: 33 г
- Вуглеводи: 52.8 г
Кроки
20 хв.
-
Традиційно тайські страви дуже гострі. Великим плюсом самостійного приготування пасти для супу є те, що ви самі можете регулювати кількість інгредієнтів, а отже і гостроту страви. Для початку підготуємо всі необхідні продукти. Перець чилі промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.
-
Часник чистимо від лушпиння, промиваємо та нарізаємо тонкими пластинками.
-
З лимона потрібно зняти цедру з допомогою спеціальної терки.
-
Корінь імбиру очищаємо від шкірки і натираємо на дрібній тертці.
-
Потім інгредієнти необхідно обсмажити на сковорідці з олією. Спочатку обсмажуємо часник з двох сторін до золотистого кольору. На це потрібно не більше хвилини.
-
Потім часник викладаємо на тарілку і обсмажуємо вже перець чилі окремо.
-
Обсмажений часник і чилі перекладаємо в блендер і подрібнюємо.
-
Подрібнену масу перекладаємо на розпечену сковорідку. Туди ж додаємо натерту цедру лимона, сік лимона, цукор і натертий імбир.
-
Ретельно перемішуємо цю масу і тушкуємо на повільному вогні протягом 5 хвилин, постійно помішуючи.
-
Потім отриманий соус поміщаємо в блендер і перемішуємо до кашоподібного стану.
Порада: у класичному рецепті суп том ям присутні стебла лемонграсу, корінь галангала, листя лимонника, імбир, нарізану великими шматочками і неочищені креветки. Тобто багато інгредієнти неїстівні, і присутні в супі для аромату і смаку. Враховуйте цю особливість, якщо хочете домогтися максимально схожого смаку.
Кисло-гостра паста готова. Консистенція соусу повинна бути густою. Готова паста може довгий час зберігатися в холодильнику і не псуватися, але варто мати на увазі, що з часом аромат і смакові якості тайського соусу слабшають. Якщо зберетеся заготовити цю приправу, то зберігайте в скляній банці з щільною кришкою. До речі, спробуйте використовувати цю пасту, як приправу до м’яса або риби, дуже смачно!
Вам може здатися цікавим цей італійський суп, подивіться.
Вам сподобався рецепт? Напишіть в коментарях!
Всім гарного настрою і приємного апетиту!