Наливна кава (Pour-over)

Свіжозварений наливна кави (Pour-over) – це простий спосіб заварювання, який дозволяє отримати насичену, ароматну чашку кави. Якщо ви ставитеся

Свіжозварена наливна кава (Pour-over) — це простий спосіб заварювання, який дозволяє отримати насичену, ароматну чашку кави. Якщо ви ставитеся до того типу людей, які хочуть мати можливість щоранку говорити: «Ого, це відмінна кава», то це точно той самий процес заварювання, який потрібно брати на озброєння.

Щоб приготувати суміш кави, вам знадобиться пара спеціальних інструментів. Найголовніше — це розливна кавоварка. Є два основних стилю: крапельний конус, який встановлюється на верхній частині будь-якої чашки або графина, й універсальний пристрій, що включає крапельницю і графин. Деяким конусам необхідний паперовий фільтр. Інший ключовий елемент спорядження, який вам потрібен, — це чайник з гусячої шиєю. Менше середнього чайника, довга горловина вигнута, а носик дуже тонкий, що дозволяє точно контролювати потік води.

З наливною кавою точність дуже важлива. Краще всього мати цифрові кухонні ваги і таймер, щоб забезпечити точні вимірювання і час варіння. Термометр також допоможе вам довести воду до ідеальної температури заварювання. Деякі чайники з гусячої шиєю мають вбудований термометр, і воно того варте.

З цими предметами на кухні разом з вашим улюбленим кава із цільних зерен і надійної кавомолкою — ви можете заварювати ідеальну чашку кави кожен раз. Цей процес не є складним, і ви навіть можете зробити це прямо вранці, поки ви перебуваєте в стані сонливості!

Поекспериментуйте з співвідношенням, розміром помелу, температурою води і часом заварювання, щоб знайти свій ідеальну каву, а потім насолоджуйтеся ним.

Інгредієнти

  • 18 грам кави (середнього помелу)
  • 300 мл фільтрованої, дистильованої або джерельної води

Кроки, щоб зробити Pour-over

Інгредієнти і інструменти для заварювання наливної кави

Налийте гарячу воду в сервірувальну чашку, щоб зігріти її.

Додайте воду в чайник з гусячої шиєю і нагрійте його на плиті, поки він не досягне приблизно 90°C.

Подрібніть кавові зерна до середнього і дрібного помелу (розміром приблизно з кошерну сіль або крупний пісок).

Відміряйте мелену каву в крапельний конусі кавоварки.

Коли вода нагріється, вилийте воду з чашки. Встановіть крапельний конус на обідок чашки.

Обнулити шкалу і запустити таймер. Починаючи з центру кавовій гущі і просуваючись по колу, налийте з чайника рівно стільки води (приблизно 1 50 мл), щоб намочити всю каву. Дайте воді наситити каву протягом від 30 до 45 секунд.

Поставивши носик чайника як можна ближче до конусу, продовжуйте повільно лити воду на каву. Лейте рівними колами, починаючи з середини і рухаючись до країв (коли вода стікає, основа повинна бути рівною, а не увігнутим). Не наливайте воду на конус або фільтр, тільки на каву. Зробіть паузу в міру необхідності, і так поки ви не наллє повні 300 мл води.

Мета полягає в тому, щоб мати загальне час заварювання від 3 до 4 хвилин для обжарювання кави середньої.

Натисніть на конус, а потім встановіть його на другу чашку або блюдце, щоб не пролити будь-які додаткові краплі. Подавайте і насолоджуйтеся!

  • Для найбільш точних вимірювань зважуйте кави і воду.
  • У цьому рецепті використовується співвідношення кави і води 1: 17. Для більш сильного заварювання спробуйте 1: 16 або 1: 14.
  • Якщо кава занадто слабкий або кислий, спробуйте більш дрібний помел. Якщо він гіркий, приспособьтесь до більш грубому подрібненню.
  • Немає ваг на кухні? Можна зробити каву і без них, хоча це буде не так точно. Відміряйте 4 столові ложки меленої кави і залийте чайник 1 склянки води.
  • Якщо у вас немає термометра, доведіть воду майже до кипіння або просто до тих пір, поки чайник не почне перейматися.
  • Для конусів, яким потрібні паперові фільтри, запасіться ними з нагоди, тому що вони можуть бути не дуже доступні в звичайному магазині.
  • Хочете усунути» паперовий » смак фільтра? Промийте його гарячою водою в конусі перед додаванням меленого кави (ви будете нагрівати чашку одночасно).
  • Металеві конусні крапельниці усувають необхідність у одноразових фільтрах. Вони часто включають в себе невелику щітку, щоб допомогти очистити використану кавових макуха.
  • При приготуванні великої партії кави слід дотримуватися заходів обережності, щоб уникнути переповнення. Переконайтеся, що ви наливаєте в досить велику посудину і не заповнюєте конус більш ніж на дві третини кави.
  • Конуси бувають різних розмірів. Виберіть той, який відповідає вашим потребам.