З консервованого зеленого горошку виходять дуже ніжні супчики, які сподобаються і дорослим, і дітям! Цей варіант класичний, на курячому бульйоні. Для різноманітності радимо спробувати ще такий варіант приготування, також шалено смачно!
Інгредієнти
- Вода 2.5-3 л
- Курка 400 г
- Горошок зелений консервований 250-300 г
- Зелень за смаком
- Картопля-4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Куркума за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 90 ккал
- Білки: 3.9 г
- Жири: 3.1 г
- Вуглеводи: 12.9 г
Кроки
45 хв.
-
Для приготування курячого бульйону візьмемо суповий набір або будь-яку частину тушки курки. Найбільш дієтичним вийде бульйон з грудки. У мене стегенця і крила. Доводимо до кипіння воду і викладаємо в неї курку з цілою цибулиною. Варимо 40 хвилин, а потім виймаємо цибулю з бульйону, його можна викинути, а м’ясо відкладаємо на тарілку, щоб охололо. У процесі варіння бульйону обов’язково знімаємо з’являється пінку, інакше суп вийде каламутним.
-
З моркви і цибулі готуємо зажарку — обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого кольору. Картоплю нарізаємо невеликими брусочками і теж закладаємо в суп. Варимо 12 хвилин.
-
Горошок разом з розсолом перекладаємо в каструлю. В цей же час додаємо рубану зелень, лавровий лист і спеції за смаком. Для гарного кольору рекомендую додати куркуму.
-
Приємного вам апетиту!
В приготуванні будь-якого першого страви особливу роль відіграє час варіння кожного інгредієнта. Адже якщо перетримати смак і користь стануть вже не ті. Перед приготуванням супу, дізнавайтеся скільки часу потрібно варити той чи інший інгредієнт і закладайте продукти в потрібному порядку, щоб вони одномоментно досягли готовності.
А які ви знаєте цікаві рецепти з консервованим горошком? Поділіться з нами!
Всього вам смачного і до нових зустрічей!
Відвідайте інші розділи з рецептами на сайті, щоб обновити своє меню!