Італійська рибний суп — класичний рецепт від визнаних майстрів кулінарії. Напевно кожен з вас знає про знамениту італійську піцу або пасту, але не всі чули про чудові перші страви. А дарма, вони так само чудові!
Сьогодні ми розповімо вам про супі з томатною основою, улюбленим інгредієнтом місцевої кухні. В Італії кулінарію можна виділити навіть в область окремої науки — величезна кількість рецептів і їх різноманітність! Спробуємо повторити рецепт супу будинку? Поїхали!
Інгредієнти
- Вода 1.5 л
- Олія оливкова 40 г
- Часник 1-2 зубчик
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Томати у власному соку 1 банка
- Каперси-40 г
- Лосось свіжий 200 г
- Палтус свіжий 100 г
- Скумбрія свіжа 300 г
- Чебрець сушений 12 г
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 154 ккал
- Білки: 6.4 г
- Жири: 9.8 г
- Вуглеводи: 8.5 г
Кроки
60 хв.
-
Спочатку нарізаємо цибулю і часник. Я волію робити це грубо, але ніяких обмежень немає, вибір лише за вами.
-
Нарізані овочі кладемо в глибоку сковороду або каструлю обсмажуватися на оливковій олії. Додаємо чебрець. Цибулю потрібно обсмажувати першим, до золотистого кольору і тільки потім додавати часник. Чебрець кладе в самому кінці.
-
Томати очищаємо від шкірки, крупно нарізаємо. Відправляємо в каструлю разом з банкою консервованих томатів. Свіжі томати необхідні для створення аромату, а консервовані — в якості основи майбутнього супу. Можна обійтися тільки свіжими томатами.
-
Потім вливаємо воду і додаємо каперси. Варимо 5-10 хвилин, а в цей час будемо чистити рибу. Використання каперсів не є строго обов’язковим, якщо ви не змогли їх купити, то не турбуйтеся.
-
Лосося, скумбрію і палтус необхідно нарізати на великі шматки. Секрет неповторного смаку полягає у використанні декількох видів риб, тільки не варто використовувати річкових особин, так вся вишуканість зійде нанівець.
-
Відправляємо рибу в каструлю, солимо і перчимо.
-
Ось і все. Ваше блюдо готове. Італійський смачний і ароматний рибний суп приємно здивує ваших гостей! Готові блюдо зверху можна прикрасити зеленню.
Порада: якщо ви збираєтеся використовувати дрібну рибу, то попередньо відокремити голову від тіла, інакше ви отримаєте гіркуватий смак. Також риба не повинна повністю розваритися, м’ясо трохи повинно відділятися від скелета!
Приємного апетиту і гарного настрою!
Рекомендуємо також спробувати такий смачний супчик!
Свої побажання щодо рецепту залишайте в коментарях!